Aeroportul Suceava se extinde: noi curse posibile spre Italia, Spania, Irlanda, Belgia, Franța și Germania

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, miercuri, 24 mai, un număr de nouă posibile destinații externe de pe Aeroportul Suceava, menționând că o companie aeriană intenționează să își facă bază în acest oraș, dar și că autoritățile sucevene fac eforturi pentru extinderea infrastructurii aeroportuare care să facă față creșterii mari a traficului de pasageri, informează site-ul newsbucovina.ro

„Am aprobat astăzi demararea studiului de fezabilitate pentru extinderea terminalului de la aeroport. Din toate cercetările, în ultima perioadă, a crescut în România traficul aerian cu 23 la sută și a crescut traficul de pasageri în regiunea Nord Est”, a spus Flutur care a arătat că dacă anul trecut pe aeroportul sucevean au fost procesați 57.000 de pasageri, anul acesta se estimează 223.000 de pasageri pe aeroportul din Suceava.

Președintele CJS a enumerat următoarele destinații posibile în viitorul apropiat:

  • Torino(Italia);
  • Madrid, Barcelona și Valencia (Spania);
  • Bruxelles (Belgia);
  • Paris (Franța);
  • Dublin (Irlanda);
  • Berlin și Dortmund (Germania).

El a arătat că a fost efectuat un studiu în vederea începerii proiectului de extindere a terminalului de pasageri și că urmează să prezinte datele Consiliului Concurenței care să precizeze care este schema de finanțare pentru această investiție.

Aeroportul International „Ștefan cel Mare” Suceava se află situat în estul județului Suceava, la o distanță de 12 km est de centrul municipiului Suceava și la 30,5 km vest de centrul municipiului Botoșani. Accesul rutier către aeroport se realizează pe drumul european E58 (DN29), care leagă Suceava de Botoșani.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În anul 2016, în urma lucrărilor de modernizare, au fost deschise următoarele curse: Antalya (charter sezonier) din 18 iunie 2016, Milano/Bergamo(Aeroportul Internațional Orio al Serio) din 3 august 2016 și Londra/Luton din 19 august 2016.

În anul 2017 au fost inaugurate următoarele curse: Treviso din 18 martie 2017, Bologna din 28 martie 2017 și Roma din 28 martie 2017.