Un transportator italian a comis înșelătorii de peste 220.000 de euro în România

Un cetățean italian rezident la Sibiu, în România, a fost reținut de polițiștii de investigare a criminalității economice din Alba pentru că a înșelat mai mulți clienți în calitate de administrator al unei firme de transport. Paguba totală, scrie Adevărul, se ridică la suma totală de 220.000 de euro. Pentru săvârșirea faptelor, bărbatul italian s-ar fi folosit de o identitate falsă.

La data de 16 martie, polițiștii români au efectuat percheziții la locuința cetățeanului italian Bressan Pompeo, în vârstă de 48 de ani și la punctele de lucru ale societății comerciale administrată de către acesta. Din cercetări a rezultat faptul că între februarioe 2018 și ianuarie 2019 inculpatul, în calitate de administrator al unei societăți care oferea transport mărfuri, a contractat prin intermediul bursei de transport, efectuarea a 10 curse.

Cum aveau loc înșelătoriile

După ce marfa era încărcată din punctele de expediere, aceasta nu mai ajungea la destinaţie, bărbatul invocând, în faţa beneficiarilor diverse motive, cum că şoferul ar fi avut un accident și marfa a fost distrusă, că s-ar fi defectat camionul, iar marfa a fost preluată de o altcineva, că ar fi dispărut şoferul cu marfa şi camionul etc, manifestându-şi disponibilitatea de a suporta pagubele. În niciuna dintre cele 10 situaţii bărbatul nu şi-a respectat promisiunea de a restitui paguba, provocând, astfel, un prejudiciu în valoare totală de 235.855 lei şi 179.316 euro.

Polițiștii români au descoperit în urma verificărilor că bărbatul și-a atribuit o identitate falsă și s-a legitimat cu actul de identitate al unui alt cetățean italian, document pe care a aplicat fotografia sa.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Poliţiştii l-au condus pe cetăţeanul italian la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba unde l-au audiat şi l-au reţinut, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, fals în înscrisuri oficiale şi fals privind identitatea.