Cântărețul Al Bano a fost trecut pe lista neagră în Ucraina. Nu este dorit în această țară

Ministerul ucrainean al Culturii l-a inclus pe cântărețul Albano Carrisi (Al Bano) pe lista persoanelor considerate că reprezintă o amenințare la adresa securității naționale. Al Bano este acuzat de relații strânse de prietenie cu Vladimir Putin, iar în consecință guvernul din Ucraina îi interzice dreptul de a cânta pe teritoriul acestei țări.

Lista neagră este întocmită și actualizată de către Ministerul Culturii pe baza solicitărilor din partea Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei, ale serviciilor de securitate ucrainene și Consiliului Național de Radiodifuziune și Radio. Pe lista neagră a guvernului ucrainean sunt 147 de persoane, conform agenției Interfax.

- Continuarea după publicitate -

Al Bano nu și-a ascuns niciodată admirația față de președintele Rusiei, Vladimir Putin:

„L-am întâlnit de trei ori – a spus el într-un interviu recent – în anul 1986, în timpul unui turneu în Rusia unde am susținut 18 concerte la Leningrad și încă 18 la Moscova. O zi mai târziu a venit la hotel pentru a mă felicita, apoi în 2004 am cântat la Kremlin pentru a sărbători Anul Nou. La aceeași masă au stat Putin și familia lui, precum și Boris Elțîn împreună cu familia. În luna noiembrie 2018, la împlinirea celor 100 ani a KGB (serviciile secrete rusești – n.r.), mai mulți cântăreți, printre care și eu, am intonat câte două melodii. Dar nu sunt un terorist!”, a declarat artistul italian.

Cântărețul, cu ajutorul avocatului său, Cristiano Magaletti, trece la acțiune și amenință să apeleze la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. De asemenea, îl invită pe ministrul de externe italian să intervină pe toate căile diplomatice pentru a obține anularea imediată a numelui său de pe lista neagră a persoanelor nedorite în Ucraina.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Al Bano intenționează apoi să solicite daune din partea Ucrainei, care urmează să fie donate unei organizații caritabile ucrainene.

„Nu vom accepta situația, vom merge la Strasbourg pentru că exemplul acesta poate deveni un precedent periculos – spune avocatul cântărețului – Al Bano este un cetățean al acestei lumii și un prieten al tuturor, trebuie să fie liber să meargă în Ucraina și cerem guvernului nostru să intervină imediat, pentru că este atacat pe nedrept simbolul cântecului italian.”

Avocatul lui Al Bano adaugă: „această poveste nu trebuie tratată cu superficialitate și ironie, ci trebuie combătută ferm și cu determinare de cel căruia i se face o enormă nedreptate.”