Alături de Mariana, îngrijitoarea română din Italia care își plânge unicul fiu, mort într-un accident cu motocicleta

Dramă, tragedie, dezastru, nu știm cum să o numim pentru că nu găsim cuvântul potrivit care să exprime părerile noastre de rău și neputință, în fața unui asemenea incident. Așa cum nu putem să evaluăm în nici un fel cât de mare poate fi durerea din sufletul unei mame atunci când își jelește unicul său fiu, în vârstă de doar 18 ani, care a plecat spre cer.

Mariana Tiron, mama lui Cosmin, lucrează ca îngrijitoare în provincia Treviso și este originară din Umbrărești, Galați, România. Precum toate mamele, dorea un viitor mai bun și o viață îndestulată pentru copilul ei dar destinul a pus-o în aceste momente în fața unei dureri crunte: va trebui să își conducă fiul pe ultimul său drum.

Cosmin Coman a murit în seara zilei de 18 februarie, într-un tragic accident pe o stradă din nordul Italiei, în provincia Treviso. Cosmin își conducea motocicleta, o Husqvarna 125, pe care se afla împreună cu un prieten italian, când s-a ciocnit frontal cu un camion. În urma impactului, deosebit de puternic, tânărul român de numai 18 ani a murit la locul accidentului. 45 de minute au încercat medicii să-l readucă la viață în timp ce se afla jos, pe asfalt, dar nu a fost posibil. Prietenul său cu care se afla pe motocicletă, deși rănit grav, repeta într-una: „Cum este Cosmin? Ce face, cum se simte?” Scene teribile petrecute sub ochii martorilor tragediei, duminică seara, în jurul orei 22.00 în Santa Lucia.

Cosmin Coman

„Era aici pentru a-și face un viitor mai bun decât la noi, în țară”

În Italia, Cosmin Coman ajunsese mulțumită mamei sale, care își dorea un viitor cât mai bun pentru copilul ei. Cosmin a urmat liceul apoi a început să-și caute un loc de muncă. Dar toate visele sale au fost spulberate de o Husqvarna 125.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Motocicleta, ca pentru mulți dintre colegii săi, reprezenta un prim pas spre independență pentru tânărul băiat. După ce a locuit împreună cu mama sa, Mariana Tiron, în San Michele di Piave, de ceva timp se mutase la San Polo di Piave. Mama, pentru a-i garanta un viitor mai bun unicului ei fiu, a muncit și a făcut totul pentru el, fiul ei a fost întotdeauna (și este, de asemenea, în aceste momente teribile), pe primul loc în gândurile sale.

În mai puțin de o lună, pe 28 martie, Cosmin ar fi împlinit 19 ani

În ciuda vârstei tinere, Cosmin devenise un adevărat bărbat, schimbarea sa din ultimii ani este evidentă și din fotografiile publicate pe profilurile socialurilor. În ultimele luni, pe Instagram a asociat cu fiecare imagine o expresie: „Viitorul înseamnă să pierzi ceea ce ai acum și să vezi cum se naște ceea ce nu ai încă” – au fost cuvintele pe care le scrisese când a postat imaginile cu motocicleta cea nouă, cea a accidentului dramatic – „Singura modalitatea de a începe să faceți ceva este să nu mai vorbiți și să începeți să faceți”, ne mai sfătuia Cosmin în altă postare.  Aforismele sale filosofice rămân acum ca un testament.

Cosmin Coman pe motocicleta sa

Cosmin iubea mult fotbalul, era un fan Steaua Bucuresti. De asemenea, îi plăcea muzica. Prietenii lui au fost distruși de această tragedie.

În ultimele ore reprezentanții primăriilor din Cimadolmo și San Polo di Piave au transmis condoleanțe familiei, primarii Giovanni Ministeri și Diego Cenedese și-au exprimat amărăciunea pentru această viață tânără răpusă atât de devreme, scrie tribunatreviso.it. Vestea dramei s-a răspândit și în România, unde va avea probabil loc înmormântarea tânărului nostru conațional.