Albanez și româncă arestați în Italia, exploatau femei românce pentru prostituție

Un bărbat albanez de 42 de ani și o tânără română de 22 de ani au fost arestați în data de 8 martie 2019 de către carabinierii din localitatea italiană Albenga, provincia Savona, cu acuzația de proxenetism.

Cei doi, relatează ziarul online Liguria Notizie, gestionau încă din anul 2017 o rețea de prostituție compusă din 10 femei și un transsexual, toate persoane de naționalitate română pe care le puneau să atragă clienți pe strada statală Aurelia din localitatea Ceriale.

Potrivit anchetatorilor, rețeaua producea un venit de cel puțin 30.000 de euro pe lună, iar femeilor și transsexualului care se prostituau le reveneau jumătatea din acești bani. Bărbatul albanez și tânăra română, însă, se ocupau de gestionarea completă a rețelei, ținându-le pe femeile exploatate în apartamente din apropierea locuinței lor, în localitatea Loano, pentru a le fi mai ușor să le controleze și să le însoțească pe stradă pentru a se prostitua.

Până în acest moment nu sunt indicii că cei doi infractori le-ar fi indus pe femeile românce și pe transsexual într-o stare de sclavie, mai precizează sursa citată. Carabinierii anchetează în continuare pentru a descoperi dacă bărbatul albanez și românca pe care i-au arestat făceau parte dintr-o organizație criminală mai amplă care se presupune că își are sediul în România și care gestionează traficul cu tinere românce trimise să se prostitueze în Italia, în special în regiunea Liguria.