Alegeri Parlamentare 2016 – unde putem denunța neregulile la vot.

Alegerile Parlamentare din acest an au început deja în diaspora din data de 10 decembrie, 2016, ora 20:00 ora României, odată cu deschiderea secției de votare din Auckland, Noua Zeelandă (ora 07:00, ora locală din Noua Zeelandă).

Votul în străinătate se va desfășura pe o perioadă de 35 de ore, procesul de votare încheindu-se în diaspora abia luni, 12 decembrie, 2016, ora 07:00, ora României, când se vor închide secțiile de vot de pe Coasta de Vest a Statelor Unite ale Americii (Los Angeles, Sacramento, Seattle, San Francisco, Las Vegas și Portland).

GovITHub, programul guvernamental dezvoltat împreună cu sectorul privat și mediul antreprenorial, în scopul creșterii calității serviciilor publice cu ajutorul tehnologiei, pune la dispoziție și o hartă interactivă cu ajutorul căreia se poate urmări, atât în țară cât și în diaspora, prezența la vot în fiecare țară și chiar și în fiecare secție de votare. Această hartă o puteți access pe site-ul radar.ithub.gov.ro.

Foarte importante de reținut și de ținut la îndemână, însă, pe toată durata alegerilor, sunt modalitățile prin care putem sesiza nereguli la vot și în secțiile de votare. Pentru aceasta, avem la dispoziția diferite metode pentru a sesiza încălcările legii electorale:

  • prin telefon, din străinătate, la numărul +40212039020, taxabil conform tarifelor practicate de rețeaua telefonică a utilizatorului;
  • prin telefon, din România, la numărul 112 sau la numărul Telverde 0800 080 200, la care se pot cere informații sau se pot semnala nereguli;
  • online, pe site-ul www.votcorect.ro, completând formularul de la secțiunea ”TRIMITE SESIZARE”.
  • online, prin mesaj pe pagina Facebook Expert Forum (EFOR);
  • la adresa de email electoral@expertforum.ro.

Conform site-ului www.votcorect.ro, până la această oră s-au primit deja 2 sesizări de încălcare a legii electorale, sesizări pe care le redăm în imaginile de mai jos și pe care le puteți vizione și pe site-ul mai sus menționat dând click aici.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI