Alegeri prezidențiale, românii din Italia vor avea secție de vot și la Forlì

Joi, 3 octombrie, a fost oficializat acordul dintre Primăria orașului Forlì și Consulatul României de la Bologna privind înființarea unei secții de vot cu ocazia alegerilor pentru președintele României, alegeri care vor avea loc în luna noiembrie din acest an.

Primarul orașului Forlì, Gian Luca Zattini, a primit joi dimineață vizita consulului general al României la Bologna, Daniela Dobre. În cadrul întâlnirii s-au oficializat demersurile pentru înființarea unei secții de vot în această localitate, unde cetățenii români vor putea vota pentru alegerea președintelui României. Primul tur al alegerilor prezidențiale se va desfășura în zilele de 8, 9 și10 noiembrie, iar cel de-al doilea în 22, 23 și 24 noiembrie.

Edilul italian a subliniat „marea disponibilitate a administrației publice locale de a favoriza participarea într-un număr cât mai mare a cetățenilor românilor la vot” și a apreciat integrarea remarcabilă a comunității românești în societatea autohtonă a localității.

Secția de vot din Forlì va fi deschisă în incinta centrului „Fabbrica delle Candele” din Piazzetta Corbizzi.

Consulul României la Bologna, Daniela Dobre și primarul orașului Forlì, Gian Luca Zattini. Foto: Forlì Today

Președintele AEP Constantin Buică a anunțat că primele 444 de secții de votare în străinătate vor fi înființate vineri, 4 octombrie, printr-o hotărâre a Autorității, din totalul de aproximativ 838 de secții.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Termenul limită prevăzut de lege pentru transmiterea propunerilor de secții de votare în străinătate este 19 octombrie 2019, iar până la expirarea acestuia MAE preconizează că vor fi înființate peste 800 de secții de votare în străinătate.

„În perioada următoare, MAE va transmite către AEP noi propuneri pentru înființarea de secții de votare în străinătate, sub rezerva identificării de către misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României de spații adecvate și obținerea acordului statului de reședință sau a autorităților locale: Afganistan (2 secții), Franța (41 de secții), Grecia (11 secții), Irlanda (16 secții), Italia (120 de secții), Luxemburg (3 secții), Malta (1 secție), Portugalia (9 secții), Marea Britanie (62), Spania (112 secții), Statele Unite ale Americii (7 secții)”, se arată într-un comunicat de presă MAE.