Alertă de vreme rea în 15 regiuni din Italia, sunt anunțate precipitații și vânt puternic

Alertă galbenă de vreme rea în 15 regiuni din Italia, pentru astăzi, duminică, 7 februarie. Protecția civilă avertizează că o perturbare de origine atlantică va afecta o mare parte a peninsulei. Vântul va bate cu putere și se vor înregistra averse de ploaie, care se vor transforma pe alocuri în lapoviță și ninsoare, în Abruzzo, Basilicata, Calabria, Campania, Emilia-Romagna, Friuli Venezia Giulia, Lazio, Lombardia, Marche, Molise, Piemont, Puglia, Sicilia, Toscana și Umbria.

În special, sunt așteptate precipitații în estul Piemontului, în centrul și vestul Lombardiei, precum și în Friuli Venezia Giulia. La altitudinea de peste 1200-1400 de metri ploaia se va transforma în ninsoare. Precipitații cu caracter temporal, de furtună, se vor înregistra și în nordul Toscanei, în Emilia-Romagna, Umbria, estul și sudul regiunii Lazio, în Campania și sectoarele vestice ale regiunilor Abruzzo și Molise.

Vânt puternic și furtuni în Puglia și în sectoarele interioare și montane din Emilia-Romagna, Toscana, Marche, Umbria, Lazio, Abruzzo, Molise și în special în sectoarele nordice ale insulei Sicilia.