Alertă pe un aeroport din străinătate, din geamantanul unui român a început să curgă sânge

Angajații unui aeroport din străinătate au rămas îngroziți după ce au găsit 40 de bagaje de cală pline de sânge, atunci când au vrut să le descarce dintr-un avion care venea din România și tocmai aterizase.

Autoritățile locale au decis să trimită bagajele înapoi în țara noastră pentru ulterioare investigații.

Potrivit Digi24, evenimentul s-a petrecut la bordul unei aeronave Wizz Air care călătorea de la Cluj spre orașul Liverpool din Marea Britanie.

În timpul zborului, dintr-un geamantan a început să curgă sânge care s-a împrăștiat peste multe alte bagaje până la sosirea avionului la destinație.

Imediat după aterizare, angajații aeroportului au constatat astfel că 40 de bagaje erau murdare de sânge.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Din moment ce nu se putea stabili dacă este sânge de animal sau de om, autoritățile britanice au decis să trimită bagajele pasagerilor înapoi la Cluj, pentru ulterioare investigații.

„Cursa Wizzair Cluj – Liverpool de ieri, 13.11.2022, a ajuns la destinație, dar toate bagajele călătorilor au fost returnate cu avionul la destinația Cluj, pe motiv că, la deschiderea calei avionului pentru descărcare, s-a găsit sânge în cala și pe bagaje”, a declarat un pasager citat de știridecluj.ro.

„Pasagerilor li s-a comunicat, după 2 ore de așteptare în aeroport, să își ridice bagajele, că nu s-a putut stabili dacă este sânge uman sau animal, iar decizia aeroportului din Liverpool a fost să fie trimise toate înapoi, la Cluj”, a mai adăugat el.

Din cele relatate de persoana citată reiese că pasagerii ale căror bagaje au fost trimise înapoi în România au fost înștiințați că acestea vor fi livrate din nou la Liverpool în următoare zi, cu o altă cursă.

Compania Wizz Air, în schimb, a transmis următorul mesaj: „O parte dintre bagajele de pe zborul Wizz Air W6 3311 de la Cluj-Napoca la Liverpool au fost retrimise la Cluj-Napoca, ca procedură de siguranță, în urma identificării de către autoritățile aeroportuare a unui bagaj de cală ce conținea diferite produse alimentare și care a reprezentat sursa contaminării altor bagaje.”

Conform informațiilor relatate de Digi24, odată ajunse pe aeroportul din Cluj-Napoca, bagajele au fost deschise și s-a descoperit că unul dintre ele era plin cu carne de porc, găsind astfel sursa sângelui.

Se pare că inițial carnea era congelată, dar în timpul zborului s-a decongelat și a început să curgă sânge din geamantan.

Distribuie acest articol