Alessandria – șofer român de 44 de ani decedat în urma unui accident pe SP 211.

Un accident cu urmări fatale a avut loc sâmbătă seara, 10 decembrie, 2016, în jurul orei 23:40, pe SP 211, în zona Rivalta Scrivia, provincia Alessandria, în care a fost implicat un bărbat român de 44 de ani, pe nume Ion Petan, cu rezidența la Spinetta Marengo, din aceeași provincie.

Conaționalul nostru se afla la volanul unui automobil BMW Seria 5, cu număr de înmatriculare românesc, din județul Caraș-Severin, iar alături de el, în mașină, se mai afla și o femeie tot de cetățenie română. Cei doi veneau dinspre Pozzolo Formigaro și se îndreptau spre Tortona când, ajunși în preajma unei intersecții cu sens giratoriu, din motive încă necunoscute, bărbatul a pierdut controlul mașinii, izbindu-se de parapetul de pe marginea străzii și răsturnându-se.

Din relatările investigatorilor, bărbatul nu ar fi avut centura de siguranță pusă în acel moment, făcând astfel ca impactul puternic să-l arunce afară din mașină. Din păcate, bărbatul a decedat pe loc în urma accidentului, în timp ce femeia a fost transportată la spitalul din Novi Ligure dar pare a fi în afara oricărui pericol.

În final, vă reamintim că centura de siguranţă este cel mai simplu şi eficient sistem care vă poate salva viaţa. Chiar şi la viteze mici vă puteți lovi de volan şi puteți avea traume importante. În plus, dacă nu aveți centură, airbag-ul vă va lovi violent în faţă, caz în care veți suferi cel puţin o arsură. La viteze mari, şocul impactului cu volanul sau cu bordul poate fi fatal, iar dacă treceți prin parbriz este probabil să vă loviți de maşina sau obiectul cu care ați avut impactul. Sună periculos? Mai bine puneți-vă centura!

Distribuie acest articol