Aligator viu găsit în valiza unui bărbat care a aterizat pe un aeroport din Germania. Animalul valorează 75.000 de euro

Polițiștilor de frontieră și vameșilor de pe aeroportul din München, Germania, nu le-a venit să creadă când au văzut ce transporta un om de afaceri, în vârstă de 42 de ani, în valiza sa.

Într-un comunicat de presă, remis de Biroul Vamal din München, oficialii germani relatează astfel cum au găsit un aligator viu în valiza omului de afaceri și ce măsuri au luat de pe aceea.

Din informațiile transmise în comunicat reiese că episodul s-a petrecut la data de 25 septembrie 2022, pe aeroportul din orașul german menționat mai sus, unde angajații de la controlul de securitate, care verificau bagajele prin intermediul razelor X, au observat o imagine în suspectă într-o valiză.

Imaginea văzută de agenții de securitate din aeroport prin aparatul cu raze X.

„Agenții de securitate i-au anunțat imediat pe ofițerii vamali care, la deschiderea valizei, au găsit un aligator alb viu, învelit în folie alimentară.

Împreună cu un medic veterinar, vameșii au eliberat animalul și i-au oferit primul ajutor”, au transmis oficialii germani.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Aligatorul găsit în valiză. Foto: spiegel.de

Ulterioare investigații au scos la iveală că valiza aparținea unui afacerist de 42 de ani care venea din SUA și se îndrepta spre Singapore, cu escală la München.

Valiza acestuia, așadar, a fost coborâtă dintr-un avion și urma să fie urcată de angajații aeroportului în altă aeronavă, care trebuia să decoleze spre Singapore.

Odată descoperită prezența aligatorului în bagajul pasagerului însă, ofițerii vamali au pus sechestru pe acesta și, după ce l-au localizat pe omul de afaceri, i-au aplicat o amendă de ordinul zecilor de mii de euro.

„Animalul se află în prezent în sanctuarul pentru reptile și va continua să fie îngrijit acolo”, au mai transmis polițiștii germani.

Afaceristul care-l transporta, în schimb, a fost lăsat să-și continue călătoria după ce a plătit amenda.

Din informațiile relatate de vameșii germani reiese că pentru un aligator alb se plătește circa 75.000 de euro în țările din Asia.

Animalul găsit în valiză avea circa un metru lungime, au mai precizat oamenii legii din Germania.