Alina, ucisă în Italia de iubitul său. Bărbatul a încercat să ascundă crima

Ceea ce la început părea să fie o moarte naturală în cazul româncei Alina Cozac, în vârstă de 40 de ani, decedată la Spoltore, regiunea Abruzzo, în luna ianuarie a acestui an, a devenit acum subiectul unei anchete pentru omor.

Descoperirile recente arată că Alina a fost strangulată, iar principalul suspect este chiar partenerul ei, Mirko De Martinis, de 47 de ani, care între timp a fost arestat, informează Today.it.

La data de 23 ianuarie, la ora 4:00 dimineața, serviciile de urgență au fost alertate de un apel telefonic. Cel care a făcut apelul, Mirko De Martinis, a declarat că și-a găsit partenera fără viață, în pat.

Echipajele de intervenție au sosit rapid la fața locului și au fost nevoite să declare decesul femeii românce.

Inițial, moartea părea să fi survenit din cauze naturale. Cu toate acestea, evoluția investigațiilor a dezvăluit un alt scenariu, mult mai sinistru.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

La aproape opt luni de la moartea Alinei, Mirko De Martinis a fost arestat sub acuzația de omor.

A fost chiar el cel care a sunat la 118 (serviciul de urgență) în acea dimineață fatidică. Înregistrarea acestui apel a stârnit primele suspiciuni ale anchetatorilor.

Deși inițial nu s-a presupus comiterea vreunui delict, după rezultatele autopsiei situația a schimbat radical cursul investigațiilor.

photo_2023-09-07_10-37-34
Alina Cozac, ucisă în Italia la 40 de ani de partenerul de viață. Sursa foto: Today.it

Autopsia a adus la lumină dovezi clare: semne evidente de strangulare pe gâtul victimei.

Mirko de Martinis, singurul prezent în casă în momentul morții, a fost înscris pe lista suspecților. Acesta a susținut că Alina a început să se simtă rău, motiv pentru care a sunat la 118. Cu toate acestea, evidențele medicale au contrazis această versiune.

Conform raportului de autopsie, moartea Alinei Cozac a fost cauzată de o „asfixiere mecanică violentă, prin strangulare, efectuată prin comprimarea atipică a gâtului”.

Se presupune că tânăra a fost atacată în somn, strangulată cu genunchiul sau antebrațul de către partenerul său.

Alina își exprimase, de altfel, dorința de a-l părăsi pe bărbatul acum acuzat de moartea ei, fapt confirmat de prieteni și familie. Rudele femeii nu au crezut niciodată versiunea partenerului, aceea că Alina s-ar fi simțit brusc rău înainte de a muri.

„Familia Alinei a primit cu satisfacție știrea arestării lui Mirko De Martinis. Rudele, care nu au crezut niciodată în versiunea bărbatului, așteptau cu interes rezultatul anchetei care a fost coordonată de procurorul din Pescara, Di Stefano. Depunerea expertizei în luna iulie a accelerat evident situația. Și acum, după opt luni, putem spune că povestea începe să se clarifice și că Alina a fost asasinată”, a declarat avocatul Valter Biscotti.

Rămâne de văzut cum va evolua procesul și ce pedeapsă va primi Mirko De Martinis în cazul unei condamnări.

Funeraliile Alinei Cozac au avut loc pe 18 februarie, iar corpul său a fost înmormântat la cimitirul din Caprara.

Distribuie acest articol