Alpinist român mort pe munte în Italia, alături de un coleg german

Un german din München în vârstă de 35 de ani și un român de 46 de ani, rezident la Vicenza, și-au pierdut viața în dimineața de duminică, 3 septembrie, într-o expediție alpină. Cei doi alpiniști au căzut de la mare înălțime.

S-a întâmplat puțin după ora 06:00 a dimineții, la 3.000 de metri altitudine, pe Ortles, cel mai înalt vârf montan din regiunea Alto Adige a Italiei, informează Rai News.

Pe lângă cei doi alpiniști decedați, alți doi, au fost transportați la spital. Accidentul a implicat două echipe de alpiniști care urmau aceeași rută spre vârful Ortles, aflat la 3.905 metri altitudine.

Din primele informații, se pare că un alpinist a alunecat, antrenând în cădere și pe ceilalți membri ai expediției.

În urma incidentului un german și un român și-au pierdut viața, un al treilea alpinist, tot din grupul din Vicenza, a fost salvat de un elicopter, având o accidentare la gleznă, în timp ce un al patrulea alpinist se afla într-o stare de șoc și nu a putut continua drumul.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Intervenția rapidă a forțelor de ordine și a serviciilor de urgență, inclusiv două elicoptere – Elisondrio și Pelikan 3 – precum și unitățile de Salvare Montană, a fost crucială în gestionarea situației. Cu toate acestea, pentru cele două victime, ajutorul a venit prea târziu.

Garda de Finanțe, împreună cu echipele de Salvare Montană, sunt în proces de investigare a circumstanțelor exacte care au dus la această tragedie devastatoare.

Distribuie acest articol