Încă un român mort în Italia din cauza frigului. Primarul din Tortona: Ne pare rău, această persoană a refuzat orice ajutor

Un bărbat român în vârstă de 48 de ani a fost găsit mort în gara din localitatea Tortona, provincia Alessandria, din nordul Italiei. Este al doilea român mort de frig în ultimele două zile, în dimineața de joi, 5 decembrie, un bărbat în vârstă de 64 de ani a fost găsit decedat lângă o stație de metrou din Milano. În ambele cazuri se trata despre oameni fără adăpost și anchetatorii declară că frigul este cauza care a dus la decesul românilor noștri.

Și în cazul de față victima a fost ucisă de frig în timpul nopții. Trupul neînsuflețit a fost văzut în apropierea liniilor de cale ferată de navetiștii care urmau să plece din gara din Tortona. Intervenția personalului medical a fost promptă, dar din nefericire medicii de pe salvare nu au putut face altceva decât să constate decesul bărbatului.

Primarul localității, Federico Chiodi, a declarat că îi pare rău și că este consternat de cele întâmplate: „Ne pare rău, această persoană a refuzat orice ajutor din partea noastră.” Autoritățile, pentru a face față situațiilor de urgență cauzate de temperaturile scăzute, au amenajat un dormitor chiar la câțiva metri de gară. Un adăpost cu treisprezece paturi, de care din păcate mulți oameni care dorm în stradă refuză să profite.

„Este o tragedie, ne pare rău – a spus primarul Chiodi – dar pentru acest om s-a făcut tot ce s-a putut face, numai că el a refuzat întotdeauna orice ajutor din partea noastră. A fost deja abordat de poliție și de voluntarii asociației Matteo 25 care se ocupă de adăpostul pentru bărbați unde trei din treisprezece locuri erau disponibile aseară. De asemenea, voluntarii distribuie băuturi calde și pături pentru cei care doresc să rămână afară. Dar această persoană a refuzat orice asistență sau tratament pus la dispoziția sa de către noi.”