Alunecare de teren în Italia, râuri de noroi și bolovani s-au abătut asupra unei localități

A fost o noapte grea pentru locuitorii din Itri, în provincia Latina (Lazio) după ce miercuri seara, pe 3 noiembrie, ploile abundente și vântul puternic au făcut ravagii pe teritoriul localității și în împrejurimi. Printr-o minune, spun oamenii, nimeni nu a fost rănit.

Furtuna puternică a provocat alunecări de teren și diverse zone ale localității au fost afectate. Dinspre dealurile din apropiere au coborât luate de apă pietre, bolovani, bușteni și crengi rupte, relatează Latina Quotidiano.

Mai jos, un video publicat pe YouTube de Blitz TV:

Apa, molozul și noroiul au ajuns până în casele oamenilor, iar mai multe mașini și motociclete parcate pe stradă au fost avariate.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Printre cele mai afectate zone sunt San Gennaro, Giovenco, Campoli. Zona Campiglioni este izolată, fără curent electric. Cartierul San Gennaro este cel mai afectat, aici unele case au fost evacuate.

De asemenea, mai multe șosele au fost afectate de inundații. Din fericire nu există victime, dar unele familii au fost evacuate.

 

Echipele de pompieri au acționat ore întregi, în colaborare cu voluntarii de la Protecţia Civilă.

Între timp, autoritățile au decis închiderea școlilor începând de astăzi, joi, 4 noiembrie „și până la restabilirea condițiilor de siguranță”. Invitația către cetățeni este de a „limita la strictul necesar ieșirile în spații deschise”.

@rotalianul