Alunecare masivă de teren în Italia, o dubă a fost strivită de stâncile uriașe căzute pe șosea

Bolovani de stâncă uriași au căzut pe o șosea și au blocat accesul într-un tunel după o alunecare de teren care a avut loc în după amiaza de vineri, 9 decembrie, pe teritoriul provinciei Lecco din regiunea Lombardia.

O dubă a fost surprinsă de masa mare de stânci căzute de pe un versant și a fost practic strivită, dar din fericire cei doi pasageri au scăpat nevătămați. „Un miracol!”

Alunecare masivă de teren pe șoseaua Lecco – Ballabio (Lombardia). Sursa foto: captură video

Incidentul a avut loc pe șoseaua Lecco – Ballabio (șoseaua statală 36), chiar la intrarea în tunelul Giulia, în zona cătunului Versasio. Forța de impact devastatoare a stâncilor desprinse de pe Muntele „Due Mani” au sfâșiat literalmente plasele instalate în partea superioară a tunelului și au distrus zidul de sprijin de dedesubt.

O dubă care tocmai ieșea din tunel a fost prinsă în plin de stâncile căzute pe carosabil. Cei doi ocupanți au scăpat nevătămați în mod miraculos, scrie presa italiană care a publicat imagini impresionante de la locul incidentului.

Duba strivită de stâncile căzute pe șoseaua Lecco – Ballabio. Sursa foto: captură video

Pasagerii dubei au ieșit pe ferestre, ei sunt doi vânzători de legume, unchi și nepot de 66 și respectiv 24 de ani, din Introbio, un orășel din Valsassina, în provincia Lecco. În stare de șoc, au fost transportați la spitalul Manzoni, dar se pare că nu au fost răniți. „Suntem vii printr-un miracol!”, le-au spus ei salvatorilor, conform Il Fatto Quotidiano.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Pompierii au intervenit la fața locului. Au fost alertate și Poliția rutieră, precum și serviciile de urgență 118, care au sosit la fața locului cu ambulanțele Crucii Roșii Lecco și ale Centrului de Salvare Valsassina d’Introbio. VIDEO mai jos: