„Am ațipit la volan” și fiica sa de numai trei anișori a murit. Declarațiile tatălui care era la volan în timpul tragicului accident de pe autostrada A21

Maya nu mai este. A plecat la ceruri duminică după-amiază în timp ce călătorea cu părinții săi de-a lungul autostrăzii A21. Se întorceau cu mașina din România iar în dreptul localității Porzano di Leno tatăl său, datorită oboselii acumulate în timpul călătoriei, a ațipit la volan.

Momente, clipe, fracțiuni de secundă, suficiente pentru ca tragedia să se întâmple. Mașina în care se afla familia de români a ieșit de pe banda de mers și a intrat cu viteză sub un camion parcat regulamentar într-o zonă de serviciu de pe autostradă. Impactul a fost puternic, secundele puține, dar suficiente ca o fetiță de numai trei anișori să își piardă viața, destule pentru ca doi părinți să rămână schilodiți sufletește pentru tot restul vieții lor.

Au plecat din România sâmbătă pentru a se întoarce acasă, la Diano Marina, în provincia Imperia, Liguria, unde erau rezidenți de mai mulți ani, confruntându-se astfel cu o călătorie lungă și obositoare. S-au oprit puțin la un prieten, la Padova, după care au continuat drumul.

La volan, tatăl de 41 de ani, în dreapta mama, de 42 de ani iar pe bancheta din spate, Maya, de 3 anișori. Nu ar mai fi avut mult până la destinație, dar destinul a decis altfel pentru ei. Călătoria lor s-a oprit brusc sub un camion, accidentul a fost foarte violent și nimic nu a mai putut salva-o pe fetița de pe bancheta din spate care și-a pierdut pe loc viața.

Maya nu a supraviețuit impactului teribil, părinții au fost transportați de urgență la spital dar sunt în afara oricărui pericol, spun medicii. Din primele ore de după accident investigatorii au presupus că ar fi fost o criză de somn a șoferului, cea care a cauzat accidentul, afirmă bresciaoggi.it. O pierdere de control a mașinii atât de bruscă, cu urme doar ușoare de frânare nu lăsa spațiu altei teorii. Declarațiile de mai târziu ale bărbatului au confirmat presupunerile inițiale ale agenților de la poliția rutieră. Tatăl a adormit la volan.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

A fost deschis dosar de către Procuratură pentru omor din culpă împotriva tatălui, o situație care face totul mai dramatic, dar inevitabilă conform legii. Cu toate acestea, mai presus de toate, dramatice rămân sentimentul de vinovăție și durerea imensă pentru dispariția micuței Maya. Pentru o viață tânără, frântă sub un camion între fiarele unei mașini, în timp ce se întorcea cu părinții săi din țara de origine în cea pe care au ales-o să trăiască.

Strada nu a iertat și și-a cerut tributul. Oboseala la volan este principalul inamic în călătoriile lungi iar uneori sunt suficiente foarte puține secunde pentru a se întâmpla o tragedie. Sperăm doar și ne rugăm ca micuța Maya să nu fi avut timp să înțeleagă nimic din ceea ce s-a întamplat.