„Am să plec în străinătate, cu oi, cu tot!” Declarația unui cioban român supărat pe conducătorii țării sale

Mai mulți ciobani nemulțumiți s-au prezentat în fața Ministerului Agriculturii din România astăzi, 10 octombrie, unde îl acuză pe ministrul Petre Daea că a format „o mafie” cu un grup restrâns de persoane care coordonează afacerile cu oi în România.

Ciobanii susțin că pășunile sunt date în folosință în mod preferențial unor persoane care nu ar trebui în mod normal să beneficieze de ele – inclusiv pe criterii politice.

- Continuarea după publicitate -

„Am cerut în nenumărate rânduri schimbarea legislației. Nu s-a întâmplat nimic, absolut nimic. Punctual, am cerut să se schimbe legea pășunilor, dar ce să se mai schimbe, dacă ea a fost dată și subvențiile le iau cine nu trebuie pe 10 ani de acum încolo? Ce facem noi? Noi în 10 ani murim. Noi suntem terminați.” declară un cioban prezent la protest.

Dar impresionant este mesajul pe care îl transmite un alt păstor nemulțumit, într-un interviu publicat de pagina Epoch Times Romania. În video, ciobanul român, trist și plin de obidă, spune: „în condițiile astea ori se rezolvă ceva, ori plec din țară cu animale cu tot!”

Apoi, continuă: „Am văzut domnule ministru (Daea) ce ați construit! De la 10 lei/kg de carne de oaie, prețul a ajuns la 2 lei. Ce ați construit? Ați promovat oaia pentru cine?! Pentru restaurante și cârciumi în București?! Păi dacă tu distrugi pe cine muncește, cine mai rămâne fraților aici? E o crimă pentru România!”

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cioban furios pe ministrul Petre Daea

"Am văzut domnule ministru (Daea) ce ați construit! De la 10 lei/kg de carne de oaie, prețul a ajuns la 2 lei. Ce ați construit? Ați promovat oaia pentru cine?! Pentru restaurante și cârciumi în București?! Păi dacă tu distrugi pe cine muncește, cine mai rămâne fraților aici? E o crimă pentru România!" – cioban, la Ministerul Agriculturii

Posted by Epoch Times Romania on Wednesday, 10 October 2018

Ciobanii nemulțumiți spun că, dacă nu vor rezolva miercuri problemele lor cu ministrul Petre Daea, sunt hotărâți să doarmă în fața Ministerului Agriculturii, în semn de protest.