Ambasada României în Italia: cel puțin 14 români locuiesc în „zona roșie” din Mondragone

MAE precizează că Ambasada României la Roma s-a autosesizat în urma informațiilor apărute în presă referitoare la situația unor cetățeni români aflați în imobile supuse măsurii carantinei în localitatea Mondragone, regiunea Campania, Republica Italiană și a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale pentru a obține informații suplimentare cu privire la identitatea și situația persoanelor în cauză.

În urma apariției unui focar de coronavirus la Mondragone, în provincia Caserta (Campania), cinci blocuri cu aproximativ 700 de locatari, majoritatea cetățeni străini cum ar fi bulgari, marocani, ruși, ucrainieni, moldoveni, români, au fost înconjurate de militari și sunt declarate în carantină. Au fost efectuate sute de teste din care 40 au rezultat pozitive la Covid-19.

14 cetățeni români locuiesc în „zona roșie” din Mondragone

Conform informațiilor comunicate de către autoritățile locale reprezentanților Ambasadei României în Italia, în complexul pentru care a fost instituită măsura carantinei locuiesc 14 cetățeni români.

De asemenea, autoritățile italiene au confirmat că au fost înregistrate până la acest moment 49 de cazuri de infectare cu COVID-19 însă, conform datelor oficiale, nu există la acest moment o confirmare în privința existenței unor cetățeni români în rândul persoanelor diagnosticate pozitiv.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Totodată, MAE precizează că, până la acest moment, la nivelul Ambasadei României la Roma nu au fost primite solicitări de asistență consulară cu privire la acest caz.

Misiunea diplomatică menține dialogul cu autoritățile locale și este pregătită să acorde asistența consulară, conform competențelor legale și cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autorităților din statul de reședință în contextul pandemiei COVID-19.