Ambasada României în Italia atenționează în privința programărilor la consulate: nu vă încredeți în intermediari

Ambasada României la Roma atenționează cetățenii români din Italia care au intenția să se programeze pentru a apela la serviciile consulare ale României să nu se încreadă în intermediari și în oferta pe care le-o fac diferite persoane sau societăți de consultanță, deoarece acestea le pot fura datele personale și folosi în scopuri ilegale.

„Nu uitați, programările pentru serviciile consulare sunt GRATUITE! Nu apelați la serviciile unor persoane sau societăți de consultanță care pretind a fi colaboratori ai Secției Consulare sau ale Consulatelor României. Puteți fi victime ale infracțiunii de înșelăciune și furt de identitate.”, scriu reprezentanții misiunii diplomatice pe pagina de Facebook a ambasadei.

Programările pentru serviciile consulare se efectuează în exclusivitate prin intermediul portalului econsulat.ro și Ambasada pune la dispoziție în același context un ghid virtual care explică, în câțiva pași simpli, modalitatea prin care puteți crea un cont nou de utilizator, de pe telefonul dumneavoastră, în vederea solicitării serviciilor consulare de care aveți nevoie.

Furtul de identitate este un tip de fraudă care are ca scop obținerea de avantaje prin a pretinde a fi altcineva. A-ți fi furată identitatea poate fi devastator atât financiar cât și emoțional.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

GHID – Creare cont www.econsulat.ro (Smartphone)

Programările pentru serviciile consulare se efectuează în exclusivitate prin intermediul portalului http://www.econsulat.roDacă întâmpinați dificultăți în utilizarea site-ului, vă punem la dispoziție următorul ghid care explică, în câțiva pași simpli, modalitatea prin care puteți crea un cont nou de utilizator, de pe telefonul dumneavoastră, în vederea solicitării serviciilor consulare de care aveți nevoie.Nu uitați, programările pentru serviciile consulare sunt GRATUITE!Nu apelați la serviciile unor persoane sau societăți de consultanță care pretind a fi colaboratori ai Secției Consulare sau ale Consulatelor României. Puteți fi victime ale infracțiunii de înșelăciune și furt de identitate.

Gepostet von Ambasada României în Italia / Ambasciata di Romania in Italia am Freitag, 7. Februar 2020

@rotalianul