Ambasada României în Italia: Conferință pe teme de muncă și protecție socială cu românii din Regiunea Toscana

Atașatul pe probleme de muncă și sociale din cadrul Ambasadei României în Italia, Mirela Videa a participat, la data de 27 noiembrie 2021, alături de consulul general al României la Bologna, Daniela Dobre, la o întâlnire interactivă pe teme de muncă și protecție socială cu comunitatea românescă din Regiunea Toscana.

Întâlnirea s-a desfășurat la sediul Primăriei din Prato, la inițiativa asociațiilor Mercuria Nova ODV, APS Cuore ETS și Democracy Next Level.

Evenimentul a fost deschis de președintele Consiliului comunal, Alberti Gabriele și moderat de Claudiu Stănășel, vicepreședinte al Consiliului comunal din Prato. A participat și avocatul italian Gabriele Dallara.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Discuțiile au vizat subiecte precum: contractele de muncă, drepturile lucrătorilor, importanța evitării compromisurilor, a muncii fără forme legale ori a muncii la gri, accesul la pensia comunitară.

Întâlnirea a constituit un exemplu concret al colaborării dintre autoritățile locale italiene, reprezentanții mediului asociativ și Ambasada României la Roma, respectiv Consulatul General al României la Bologna.

Se intenționează continuarea organizării unor astfel de întâlniri, care să contribuie la creșterea gradului de informare a cetățenilor români cu privire la drepturile și obligațiile avute în baza raportului de muncă avut în Italia.
Cu ocazia reuniunii, pe fațada Primăriei din Prato, a fost arborat steagul României.