Ambasada României în Italia: Programarea la consulat pentru obținerea unei procuri se poate face direct de pe telefon

Pentru a beneficia de serviciile consulatelor generale ale României din străinătate avem nevoie de o programare prealabilă, care se poate face online, pe platforma econsulat.ro. Aceasta este accesibilă atât de pe un computer, cât și de pe un telefon mobil. „Știați că dacă aveți nevoie de o procură, vă puteți programa direct de pe telefon?”, întreabă reprezentanții Ambasadei României în Italia într-o postare pe pagina Facebook a instituției.

Un ghid (tutorial) explică, în detaliu, pașii pe care trebuie să îi parcurgem pentru a obține o programare pentru o procură:

Toate serviciile consulare se prestează numai pe bază de programare prealabilă gratuită (fiecare serviciu necesită o programare separată), cu excepția titlurilor de călătorie în situații de urgență dovedite cu documente și pentru care plecarea este necesară într-un interval de maxim două săptămâni, în aceste cazuri intrarea fiind liberă de luni până vineri între 11:00 și 13:00. Titlurile de călătorie care nu reprezintă o urgență se efectuează doar pe bază de programare.