Ambasada României în Italia: Regulile de carantină la sosirea în România pentru persoanele care vin din Italia

Lista țărilor și zonelor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată duminică, 3 ianuarie 2021. Persoanele care sosesc în România din aceste țări sau zone trebuie să stea în carantină. Italia a fost reintrodusă pe această listă.

Ambasada României în Italia a anunțat pe pagina Facebook regulile care se aplică, începând cu 4 ianuarie 2021, persoanelor care sosesc în România din Italia:

  • Cetățenii care stau cel mult 3 zile (72 de ore) nu vor sta în carantină dacă prezintă un test negativ pentru COVID-19, făcut cu cel mult 48 de ore înainte de sosirea în România.
  • Cetățenii care stau mai mult de 3 zile în România, sunt obligați să intre în carantină pentru o perioadă de 14 zile, dar au posibilitatea de a ieși din carantină în a 10-a zi dacă efectuează un test pentru COVID-19 în a 8-a zi, cu rezultat negativ și nu prezintă simptomele specifice.

Carantina se face la domiciliu sau într-o locație declarată la sosirea în țară.

În decizia adoptată la 17 decembrie 2020, Italia fusese scoasă de pe lista „zonelor galbene”. Românii care s-au întors în țară pentru a petrece sărbătorile de iarnă alături de cei dragi au fost astfel scutiți de carantină.