Ambasadorul României în Italia a devenit cetăţean de onoare al unei localități românești

Ambasadorul României în Italia, George Bologan, a devenit cetăţean de onoare al comunei Sânmartin din județul Bihor.

Originar din satul Haieu, ambasadorului Bologan i-a fost decernat, titlul de cetățean de onoare duminică, în cadrul Zilelor Comunei Sânmartin, potrivit Digi 24 Oradea.

„Ceea ce m-a ghidat în viaţă a fost tocmai această normalitate pe care am învăţat-o şi moştenit-o de la bunicii mei, prin simplitatea şi înţelepciunea lor. De la oamenii din copilările care vă sunt părinţi, bunici, rudenii, vecini. Aceşti oameni m-au învăţat cel mai frumos lucru: meseria de a fi om în lume. Primesc cu emoţie titlul, convins că trebuie să redescoperim gustul onoarei, al mândriei naţionale, care ne motivează la un comportament demn. Să redescoperim demnitatea, onoarea, lucrul făcut cu temei, nu cel făcut cu mântuială”, a declarat George Bologan pe scena evenimentului.

George Bologan s-a născut în municipiul Hunedoara, la 7 septembrie 1974. A studiat la Vatican, este licentiat în Științele comunicării la Universitatea Libera Maria Santissima Assunta din Roma (Italia) și are masterat în domeniul administrației publice. În anul 2000 a obținut diploma de licență a Universității Pontificale Gregoriene, Orientale și Urbaniene din Roma și a activat ca jurnalist pe lângă Sfântul Scaun.

Între anii 2012 şi 2016 a îndeplinit funcţia de consul general la Milano.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În 2016, la propunerea preşedintelui Klaus Iohanis, a devenit ambasador al României în Italia.