Ambasadorul României în Italia i-a înmânat fostului șef al Serviciului italian de Protecție Civilă decorația Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Ofițer

Salvarea vieților omenești este prioritatea cooperării între Departamentul pentru Situații de Urgență din Ministerul Afacerilor Interne al României și Departamentul italian al Protecției Civile.

În semn de înaltă apreciere pentru contribuția avută la consolidarea acestei colaborări și pentru solidaritatea manifestată față de comunitatea românească din Italia, inclusiv în timpul pandemiei de Covid-19, ambasadorul George Bologan i-a înmânat domnului Angelo Borrelli, fost șef al Serviciului italian de Protecție Civilă, decorația Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Ofițer, distincție conferită de președintele României, Klaus Iohannis.

Ceremonia  avut loc la data de 6 octombrie, la sediul Ambasadei României în Italia, se arată într-o postare pe pagina Facebook a instituției.

Ambasadorul George Bologan și Angelo Borrelli, fost șef al Serviciului italian de Protecție Civilă. Foto: Ambasada României în Italia

Ambasadorul George Bologan a mulțumit domnului Borrelli pentru sprijinul acordat comunității românești atât pe durata pandemiei de Coronavirus, cât și în urma cutremurelor din 2016, amintind totodată contribuția numeroșilor voluntari români care participă la operațiunile desfășurate de Departamentul Protecției Civile din Italia.

La rândul său, Angelo Borrelli a transmis mulțumiri pentru ajutorul oferit de România în aprilie 2020, prin trimiterea unei echipe de medici din România și participarea la prima operațiune „rescEU”, în cadrul Mecanismului UE de Protecție Civilă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Angelo Borrelli, fost șef al Serviciului italian de Protecție Civilă. Foto: Ambasada României în Italia

Cooperarea bilaterală între Departamentul pentru Situații de Urgență din Ministerul Afacerilor Interne al României și Departamentul Protecției Civile din cadrul Președinției Consiliului de Miniștri al Republicii Italiene are loc în baza Memorandumului de Înțelegere semnat de reprezentanții celor două instituții în noiembrie 2018, la Roma.