Ambasadorul României în Italia: Românii care sunt pe drumuri se pot informa la Coldiretti pentru locuri de muncă

„Avem o problemă cu foarte mulți compatrioți care au rămas fără locuri de muncă și fac un anunț în premieră: în această după-amiază am identificat o posibilitate pentru a veni în ajutorul celor care sunt pe drumuri”, a transmis ambasadorul României în Italia, George Bologan, într-o intervenție care a avut loc joi, 9 aprilie, în cadrul emisiunii „Dosar de Politician” de la postul de televiziune B1 TV.

Conform celor relatate de ambasadorul George Bologan, cetățenii români din Italia care se află în situații dificile, au acum posibilitatea să găsească un loc de muncă în sectorul agricol.

„Împreună cu Confederația Națională a Cultivatorilor cei care doresc să se reorienteze înspre zona agricolă, vor putea să se informeze la birourile Confederației Naționale a Cultivatorilor – Coldiretti – pentru a obține locuri de muncă în domeniul agricol. Angajatorii se vor obliga să le asigure măsurile de protecție sanitară și cele contractuale”, a precizat ambasadorul României în Italia.

„Este o inițiativă care a ieșit foarte puțin din tipar, pentru că rolul unei ambasade sau al unui oficiu consular nu este acela de a se substitui agenției de plasare a forțelor de muncă, dar încercăm să găsim soluții, încercăm să empatizăm cu oamenii. Toți suntem în aceeași barcă, cum spunea inclusiv Papa Francisc și cred că este important să venim unii în întâmpinarea celorlalți. Nu este ușor, pentru că la 1.200.000 de români suntem o mână de oameni, câteva zeci de diplomați și de consuli, și nu putem să ne substituim instituțiilor din administrația locală din țară”, a ținut să precizeze ambasadorul George Bologan în emisiunea „Dosar de Politician” pe care vă invităm să o urmăriți integral în video de mai jos. Sub video veți putea vedea și cum puteți găsi datele de contact ale birourilor Coldiretti din zona în care vă aflați.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Pentru a putea afla unde puteți găsi un birou Coldiretti în zona ta, este de ajuns să accesezi site-ul web al asociației la adresa www.coldiretti. it și să urmezi pașii de mai jos.

Pasul 1: Dă click pe cele trei linii orizontale din colțul din dreapta de sus al ecranului:

Pasul 2: Selectează regiunea sau provincia în care te afli  listele respective indicate în imaginea de mai jos:

Pasul 3: În momentul în care vei selecționa din listă o regiune sau o provincie, vei fi redirecționat către site-ul local al Coldiretti, iar de acolo, pentru a descoperi adresele și datele de contact ale birourilor asociației este de ajuns să dai din nou click pe cele trei linii orizontale, la fel cum ai făcut în „Pasul 1” și după ce ți se va deschide meniul cu toate opțiunile, dă click pe „Contattaci”. Vei fi trimis către o pagină pe care vei găsi toate datele de contact, inclusiv adrese, numere de telefon sau e-mail, ale birourilor din zona selecționată.