O ambulanță din Italia a parcurs mii de km până în România pentru a prelua o româncă grav bolnavă

Ambulanța Croce Verde din Castelnovo e Vetto a efectuat un transport medical între localitatea  Castelnovo Monti, din regiunea Emilia-Romagna și orașul Ploiești din România, pentru a transporta la Spitalul „Sant’Anna” o pacientă româncă.

Lungul drum de peste 3.600 de kilometri a fost parcurs în două zile de către doi șoferi și un asistent medical de la Croce Verde, care s-au asigurat că pacienta, cu grave patologii, va ajunge la destinație în siguranță.

Transportul medical a fost o operațiune umanitară. Ambulanța Croce Verde a fost echipată corespunzător pentru a se deplasa la Ploiești și a recupera pacienta româncă.

Pierluigi și Enzo, cei doi șoferi ai Croce Verde, au spus că au parcurs un drum lung și obositor, dar că sunt mândri că au putut ajuta o persoană în nevoie.

Ei au mai afirmat că astfel de transporturi internaționale nu sunt ceva nou pentru activitatea pe care o desfășoară, deoarece au mai efectuat transporturi medicale similare în Albania și Polonia.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Iacopo Fiorentini, președintele Croce Verde di Castelnovo e Vetto, a subliniat că aceste transferuri internaționale sunt un serviciu pe care Croce Verde îl oferă de mulți ani și care necesită un efort uriaș din partea voluntarilor.

Cu toate acestea, el a adăugat că este unul dintre valorile adăugate ale serviciului lor de asistență publică și că sunt foarte mândri să poată ajuta persoanele în acest fel.

Distribuie acest articol