Amendă uriașă pentru un român din Italia, 5.000 de euro pentru că vindea fructe și legume fără autorizație

S-a întâmplat în localitatea italiană Cadoneghe de lângă Padova, unde un bărbat român a primit o amendă de 5.000 de euro fiindcă vindea fructe și legume fără autorizație, relatează ziarul Il Gazzettino.

Inițial, bărbatul fusese semnalat de cineva la Poliția Locală fiindcă arunca dintr-un camion gunoaie în locuri nepermise, iar agenții au deschis o anchetă imediat pentru a descoperi identitatea sa. După ce l-au identificat, polițiștii au descoperit mai multe nereguli în activitatea bărbatului român, pe lângă aceea de a depozita deșeurile unde apuca.

Mai concret, conaționalul nostru avea deschis un magazin pentru vânzarea de fructe și legume încă din anul 2017, dar fără să aibă autorizație pentru această activitate și, mai mult, nici nu respecta normele de igienă sanitară impuse prin lege pentru astfel de produse. Așadar, pe lângă amenda primită pentru depozitarea deșeurilor în locuri nepermise și pe lângă faptul că a fost denunțat la Unitatea Locală Socio Sanitară pentru nerespectarea normelor de igienă, românul a mai fost sancționat și cu uriașa sumă de 5.000 de euro.

În plus, bărbatul a fost denunțat și la Garda de Finanțe italiană, care a dat startul procedurii de recuperare a sumelor datorate la stat pentru taxe și impozite din profitul câștigat.