Ana Blandiana în Italia, la Atelierul de Lectură organizat de Liga Studenților Români din Străinătate

Tinerii din Liga Studenților Români din Străinătate, filiala Italia (LSRS Italia) ne invită în data de 17 iulie la a XII-a ediție a Atelierului de Lectură, dedicată cărții „Fals tratat de manipulare”, una din operele recente ale scriitoarei Ana Blandiana.

„Fals tratat de manipulare” nu este doar un volum de memorii, ci o invitație pentru fiecare dintre noi de a porni împreună cu autoarea într-o călătorie literară, istorică și psihologică.

În paginile cărții vom descoperi un univers complex, fascinant înțesat cu fragmente dintr-o istorie necunoscută, de la perchezițiile dure ale ofițerilor de securitate până la întâlnirile rafinate și emoționante cu scriitorii „exilului românesc parizian” : Eugen Ionesco și Emil Cioran.

Nu în ultimul rând, această ediție este cu totul specială. La întâlnire va participa scriitoarea Ana Blandiana, un invitat de seamă care onorează cu prezența sa Atelierul de Lectură.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Prima ediție a Atelierului de Lectură a fost lansată în 2020 și de atunci întâlnirile sale se organizează lunar, reunind tineri studenți, profesori, scriitori români și traducători din Italia alături de persoane de diverse profesii.

Încă de la început piatra de temelie a Atelierului de Lectură a fost cultura dialogului. Prin aceste întâlniri LSRS ȘI-A propus să promoveze literatura română și să creeze un spațiu al dialogului deschis.

Pentru a participa la eveniment rezervați-vă un loc accesând link-ul următor: https://tinyurl.com/25saf7c9.

De asemenea, evenimentul va putea fi urmărit și pe pagina de Facebook „LSRS Italia”.

@rotalianul