Anchetă în Italia privind cazul românului înecat în mare. Stabilimentul a fost pus sub sechestru

Autoritățile italiene au deschis o anchetă în cazul românului înecat vineri, 6 august, în jurul orei 18:00, la Marina di Civitavecchia (Lazio). A fost pus sub sechestru stabilimentul balnear unde a avut loc tragedia. La ora respectivă niciun salvamar nu era prezent pe plajă, detaliu important care ar fi salvat poate viața conaționalului nostru, informează Roma Today.

Ioan Obadă avea 50 de ani, era originar din județul Neamț și locuia la Civitavecchia, o localitate din apropierea Romei, port la Marea Tireniană.

Vineri după amiază se afla pe plajă pentru a petrece câteva clipe de relax și a intrat să facă baie în mare. La un moment dat s-a simțit rău și nu a mai reușit să ajungă la mal. Bărbatul a murit înecat. Inițial, presa italiană a specificat că Ioan, înainte de a intra în apă, a servit o bere rece, amănunt care va fi validat sau nu în urma anchetei.

Cert este că, în momentul tragediei, în zonă nu se afla niciun salvamar, deși orarul era unul în care prezența salvamarilor pe plajă ar fi trebuit garantată. Drept urmare, autoritățile au declarat sub sechestru stabilimentul balnear «Lidus Magnum», din viale Giuseppe Garibaldi, unde s-a petrecut nefericitul eveniment, iar proprietarul este acuzat de ucidere din culpă.