Andrei Albu – un exemplu de integrare a tinerilor români în Italia.

”Suntem capodopera existenței noastre, fiecare este un Michelangelo al propriei vieți iar acel David pe care îl sculptăm, suntem noi înșine!” (Joe Vitale)

Astăzi am ales să vă prezentăm un tânăr, un român care a hotărât să facă din viața sa o operă de artă!

Se numește Andrei Albu, este de origini române și a crescut la Ventimiglia, localitate italiană din provincia Imperia, în Liguria, unde a urmat cursurile școlii gimnaziale G. Biancheri iar apoi a absolvit cu brio cursurile liceului cu profil clasic A. Aprosio.

Începând din acest an Andrei va merge la Milano unde s-a înscris și a fost acceptat pe baza rezultatelor deosebite la învățătură, la Facultatea de Economie și Management din cadrul Universității Luigi Bocconi cu sediul în capitala lombardă.

Universitatea Commercială Luigi Bocconi este o universitate privată din Milano, fondată în 1902, și este specializată în predarea științelor economice și sociale, de drept și de management. Cursurile sunt oferite atât în limba engleză cât și în italiană.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Potrivit multor clasamente ale universităților, Universitatea Bocconi este printre primele universitățile din Italia și printre primele 25 cele mai bune instituții de învățământ universitare din lume în domeniile de economie, econometrie, contabilitate și finanțe.

Andrei Albu provine dintr-o familie de români muncitori cinstiți care fac onoare comunității din Ventimiglia și care și-au purtat cu ei pe meleagurile străine care îi găzduiesc valorile morale și spirituale adânc înrădăcinate și pe care au reușit să i le transmită și fiului lor.

Ca și părinții săi, tânărul Andrei este de religie creștin-ortodoxă și un asiduu frecventator al Bisericii Ortodoxe Române din Sanremo unde părintele Claudiu Atilla Mihai e un punct de referință pentru foarte mulți tineri români care studiază în școlile italiene ale provinciei Imperia.

A fost chiar părintele Mihai în primă persoană cel care l-a încurajat pe Andrei, conștientizând capacitățile sale deosebite, ”să meargă la universitate, să învețe pentru a-și crea un viitor mai bun, pentru că doar studiind cu temeinicie și determinare tinerii de astăzi vor putea deveni persoane cu adevărat responsabile pentru societatea în care trăim.”

Dar studiul și interesul pentru cunoaștere nu este singurul lucru demn de admirat la Andrei, personalitatea sa este completată de interesul pentru sport și în special pentru tirul cu arcul, sport la care Andrei a fost câștigător la diferite turnee regionale în timpul liceului.

”Suntem mândri și mulțumiți că un tânăr român, unul dintre cei mulți care trăiesc pe teritoriul Italiei, cu sacrificii, seriozitate și disciplină, a reușit să-și înceapă studiile la o universitate atât de prestigioasă, iar acest lucru este și o demonstrație a unei continue integrări a tinerilor din  comunitatea românească în toate domeniile societății italiene din care fac parte și care îi găzduiește. Rezultatele deosebite ale lui Andrei și evoluția sa școlară progresivă, se datorează în primul rând muncii și disciplinei sale dar și echipei formate din părinți, profesori, prieteni și Biserică. Suntem cu toții mândri și orgolioși de dânsul!” – declară Marian Mocanu (Europei per l’Italia).

Tinerii noștri au o contribuție foarte importantă în procesul de integrare a comunității românești în cadrul societăților europene. În funcție de participarea lor activă în toate domeniile, se va concretiza rolul emigranților români la formarea unei societăți multiculturale și multietnice care va sta la baza unei noi epoci viitoare.Distribuie acest articol