Angajată la o firmă de pompe funebre, vindea părți din cadavre. Ambalate și trimise prin poștă

O femeie de 36 de ani, angajată la o firmă de pompe funebre din Statele Unite, este acuzată că a vândut prin intermediul rețelelor de socializare părți ale cadavrelor care trebuiau să fie incinerate.

Candace Chapman Scott, angajată la o firmă de pompe funebre privată, a fost arestată recent în Little Rock, Arkansas. Femeia se ocupa de incinerarea cadavrelor donate în prealabil Universității din Arkansas pentru facultatea de medicină.

Conform Daily Mail, Candace Chapman Scott a fost acuzată că, pentru a-și completa veniturile, a vândut zeci de părți din cadavre, pe care le ambala și le trimitea prin poștă după ce stabilea prețurile și modalitățile de expediere prin intermediul rețelelor de socializare.

În urma unei investigații federale îndelungate, au fost adunate numeroase dovezi împotriva sa, inclusiv mesaje, expedieri și plăți.

photo_2023-05-04_12-40-58
Candace Chapman Scott. Sursa foto: Daily mail

Potrivit acuzațiilor, între octombrie 2021 și iulie 2022, femeia ar fi vândut unui bărbat din Pennsylvania părți ale cadavrelor. Bărbatul a fost identificat, arestat și condamnat.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Poliția a descoperit trei găleți cu rămășițe umane în casa bărbatului, după ce a primit mai multe sesizări.

Investigațiile au scos la iveală că în octombrie 2021, angajata de la pompe funebre i-ar fi oferit bărbatului „un creier complet intact și îmbălsămat”.

În următoarele nouă luni, femeia ar fi vândut diverse părți din cadavre, precum inimi, organe genitale, plămâni, piele și creier. La un moment dat, ar fi vândut chiar și rămășițele unui făt, însă la un preț redus, deoarece „nu se afla în cea mai bună stare”, potrivit unuia dintre mesajele folosite ca probă împotriva ei.

În cele nouă luni menționate în acuzații, ea ar fi primit în total aproape 11.000 de dolari în 16 tranzacții diferite și, în schimb, ar fi efectuat nouă expedieri în aceeași perioadă prin intermediul serviciului poștal al Statelor Unite.

- Continuarea după publicitate - zandra.ro%20

Toate rămășițele aparțineau cadavrelor donate Universității din Arkansas, care le folosea în lecțiile pentru studenți. Universitatea încheiase un contract cu firma de pompe funebre, care trebuia să incinereze rămășițele.

Un purtător de cuvânt al universității a declarat că instituția este recunoscătoare autorităților federale pentru acuzațiile împotriva lui Candace Scott și a numit persoanele care donează corpurile lor pentru cercetarea medicală „adevărați eroi”.

El a subliniat că aceștia sunt victimele principale ale infracțiunii, având în vedere rolul important pe care donațiile îl au în educația medicală.

„Când FBI ne-a informat, proprietarii crematoriului au concediat imediat angajatul și au colaborat pe deplin în cadrul investigațiilor”, au asigurat reprezentanții Universității.