Loc de muncă în Italia ca badantă, anunț revoltător: „500 de euro pentru 15 ore de muncă zilnic”

Un anunț publicat pe una dintre cele mai cunoscute platforme web cu locuri de muncă din Italia a creat mare indignare printre persoanele care lucrează sau aspiră la un loc de muncă în Italia ca badantă. Un pensionar din Napoli oferea 500 de euro lunar pentru 15 ore de muncă zilnic, o plată inferioară celei stabilite prin lege.

Situația a fost semnalată pe Facebook de consilierul Francesco Emilio Borrelli al regiunii Campania, care a primit la rândul său o plângere din partea unei femei care a avut o conversație cu persoana care a publicat următorul anunț pe site-ul Subito.it:

„De la ora 20:00 până la 11:00, a doua zi dimineața, în fiecare zi, ca îngrijitoare pentru un salariu de 500 de euro pe lună.”

Femeia care a schimbat o serie de mesaje cu autorul anunțului i-a trimis consilierului regional conversația pe care a avut-o cu acesta, iar Francesco Emilio Borrelli le-a publicat pe rețeaua de socializare.

„Sunt șocată, nu e posibil să existe astfel de persoane – a spus femeia – această conversație o fac publică pentru toți acei oameni care spun că unii vor să stea acasă pe canapea, fără să muncească, pentru a obține venitul de cetățenie”.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Nu e nimic nou, așa se plătește în toată regiunea Campania și mai ales la negru. Orarii absurde și muncă prost plătită. Ar trebui făcute cât mai multe controale la toți cei care exploatează lucrători sub deviza ‘nu-ți convine, poți pleca’”, este unul dintre sutele de comentarii de la postarea lui Francesco Borelli.