Anunțul guvernului pentru muncitorii români din Italia, Spania și Franța: „Au crescut salariile, vă așteptăm în țară”

Creşterea salariului minim în construcţii la minim 500 de euro și organizarea de burse de locuri de muncă pentru români în străinătate sunt câteva dintre măsurile luate de guvern pentru rezolvarea crizei forţei de muncă din ţară.

„Împreună cu patronatele şi sindicatele din construcţii vom începe curând să ne deplasăm în Italia, Franţa şi Spania, pentru început, să realizăm burse ale locurilor de muncă strict dedicate românilor noştri care lucrează acolo şi să încercăm să îi aducem acasă”, a declarat Marius Budăi, într-o conferinţă de presă la PSD Arad.

Ministrul muncii, Marius Budăi, a declarat, joi, 28 februarie, că, în paralel, sunt publicate pe internet locurile de muncă disponibile în România, prin reţeaua Eures.

Marius Budăi: „Pe site-ul nostru Eures, un site dedicat românilor, dar nu numai românilor, şi cetăţenilor europeni care s-ar interesa de un loc de muncă în România, deja am început să încărcăm peste 300 de locuri de muncă în construcţii şi, până în vară, prin discuţiile pe care le-am avut cu patronatele şi sindicatele din construcţii, vom ajunge la câteva mii de locuri. Deja avem peste 50 de contracte încheiate pe această platformă.

Vrem să facem mai mult de atât, vrem să ne deplasăm în primă fază în Italia, în Franţa şi în Spania, să facem bursele locurilor de muncă pentru românii de acolo.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Iar recent am dat o hotărâre de guvern în care contingentul pentru lucrătorii non-europeni este de 20.000. La solicitarea mediului de afaceri, printr-o simplă hotărâre de guvern, se poate majora acest contingent.”

Ministrul muncii a mai anunțat că urmează să fie emis un ordin prin care să poată fi eliberate de certificate permanente de încadrare în grad de handicap, astfel încât persoanele care se află în astfel de situații să nu mai fie nevoite să se prezinte periodic la comisiile medicale de evaluare, informează Agerpres.