Apel disperat al unei „badante” românce din Italia: „Ajutați-mă!”

Criza pe care o traversează Italia în această perioadă afectează profund femeile românce care lucrează ca îngrijitoare de bătrâni, multe rămân fără un loc de muncă și sunt practic aruncate în stradă, în condițiile în care nu au niciun acoperiș deasupra capului. Traficul aerian de pasageri spre România este suspendat, iar în Italia cu greu găsesc pe cineva care să le primească în casă. Unele sunt mai norocoase, altele cer cu disperare ajutor comunității de români din peninsulă.

Este și cazul unei femei în vârstă de 56 de ani, pe nume Sofia Matache, care a lucrat ca „badantă” în Sardinia. Ea face un apel disperat prin intermediul unei publicației italiene Casteddu Online: „Bătrâna pe care o îngrijeam a murit cu două zile în urmă, era internată din luna ianuarie. Nimeni nu mai angajează acum, cu această criză, iar eu peste puțin timp risc să ajung în mijlocul drumului. Ajutați-mă!”

Sofia Matache este originară din Focșani, județul Vrancea și se află în Italia de 14 ani. Până în luna ianuarie a stat în casa unei bătrâne din Capoterra, pentru care lucra ca îngrijitoare. Bătrâna s-a îmbolnăvit și a fost internată la spital, apoi mutată în altă structură sanitară. Sofia a trebuit să părăsească locuința bătrânei și s-a mutat la o cunoștință din aceeași localitate.

Femeia a început să își caute un nou loc de muncă, dar în situația în care se află acum Italia foarte puține persoane decid să facă angajări de personal. Pe lângă faptul că nu găsește nimic de muncă Sofia are o altă mare problemă, peste câteva zile va trebui să părăsească și locuința în care este acum găzduită, deoarece persoana care o ospitează așteaptă o rudă. „De când a început pandemia, nimeni nu mai angajează – povestește Sofia – aveam niște promisiuni la Cagliari și Olbia, dar totul a fost anulat.”

Românca noastră spune că are experiență ca îngrijitoare și lansează un apel disperat tuturor celor care i-ar putea da o mână de ajutor pentru a găsi un loc de muncă: „Am lucrat mereu ca îngrijitoare, am experiență. Fac un apel disperat, dacă este cineva care poate să mă ajute și să-mi ofere un loc de muncă să mă sune la numărul de telefon: +393802044447.”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
@rotalianul