Un tată român din Italia a murit lăsând în urmă trei copii. Apelul disperat al familiei

Patima jocurilor de noroc a distrus de-a lungul timpului viețile a multor oameni. Considerată de specialiști o adevărată boală, poate avea repercusiuni devastatoare asupra individului şi a familiei acestuia. Puţini sunt cei care, îndrumaţi de rude sau chiar din proprie iniţiativă, cer ajutorul medicilor pentru a scăpa de această dependenţă. Mulți cad într-o depresie profundă pentru că dorința, speranța și nevoia de câștig, pun atâta stăpânire pe ei încât ajung să se sinucidă. Printr-un astfel de coșmar a trecut și Sergiu Gabriel Nenu, un tânăr român de numai 35 de ani, tatăl a trei copii, care și-a luat zilele la Caltanisetta, în Sicilia.

Sergiu Gabriel Nenu era originar din județul Bacău și venise în Italia împreună cu Mariana, soția sa, lăsând în urmă sărăcia de acasă. La Caltanisetta lucrau în agricultură, o muncă grea și istovitoare, dar care le asigura traiul și le dădea oarecum siguranța zilei de mâine. Împreună au trei copii, dar din nefericire nu a fost deajuns ca tânărul să poată depăși perioada de depresie profundă pe care o traversa după ce căzuse în patima jocurilor de noroc.

A început să joace puțin câte puțin, până când a devenit o adevărată obsesie și toți banii familiei se duceau în aparatele acaparatoare de bani și dătătoare de moarte. Pentru că Sergiu asta a primit în schimbul sumelor mari de bani pe care le-a jucat, un ștreang cu care și-a luat viața, lăsând în urma sa o soție cu trei copii de crescut și fără niciun ban în buzunar.

O femeie disperată, care a început să plângă imediat ce-am auzit-o la telefon: „S-a spânzurat, asta a făcut, s-a spânzurat. Ce mă fac eu acum?”

Nu este prima dată când Sergiu a vrut să încheie socotelile cu viața, se zbătea și încerca să revină la normalitate dar fără un ajutor de specialitate pentru el a fost imposibil. „A încercat de vreo 5 ori să se sinucidă până acum – ne spune cumnatul său, fratele Marianei – nu reușea să iasă din acest tunel, cheltuia toți banii acolo, la aparate. Sora mea e distrusă, acum a rămas fără niciun sprijin, singură cu trei copii.”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Sergiu Nenu va fi înmormântat în Italia, părinții săi nu mai trăiau, iar Mariana cu cei trei copii nu mai are la ce să se întoarcă în România. Va rămâne să muncească pe câmp sau în serele Siciliei, să ia viața de la capăt, fără un tată la copiii săi, după ce va înfrunta pierderea celui care i-a fost soț.

O familie distrusă, o româncă disperată, fără niciun ban în buzunar, care are nevoie în aceste momente de ajutorul nostru pentru a-și hrăni copiii și a-i trimite la școală.

Cine dorește să o ajute și să îi stea alături în aceste momente grele o poate suna la numărul de telefon: 0039/3802181734. De asemenea, pentru informații poate răspunde și fratele soției, la numărul de telefon: 0039/3202131857.

Donații se pot face în contul cu IBAN: IT54U0760116700001044851143 pe numele Nenu Sergiu Gabriel, deschis la Banco Posta. Cod Fiscal: NNESGG85S07Z129A.

Sergiu Nenu, 35 de ani, decedat în Italia