Apelul disperat al unui fermier din Italia: „Ajutați-ne, ne mor porcii sub apă!”

La ora 10:00 din dimineața de joi, 18 mai, un apel disperat a fost făcut de un crescător de animale din Lugo, zona Zagonara, în Romagna Emilia, regiunea afectată grav de inundațiile recente.

Fermierul italian a alertat despre situația critică în care se află ferma sa cu peste 3000 de porci, de la pui la adulți în greutate de 160 de kilograme.

„Avem un metru de apă în interiorul grajdurilor noastre acum și nivelul apei continuă să crească. Drumurile de acces sunt sub apă. Avem nevoie de un adăpost de urgență pentru a muta cel puțin puii și a încerca să îi salvăm”, a spus Davide Bacchiega, directorul fermei agricole Benfenati.

photo_2023-05-18_13-36-32
Foto: Corriere della Sera

Scenariul este dramatic: „Mai avem doar câteva ore de autonomie și un pic de energie electrică, după care vom fi sub apă”, a mărturisit Bacchiega pentru Corriere della Sera.

Solicitarea crescătorului de animale este urgentă: „Avem nevoie să găsim un adăpost uscat unde să putem adăposti temporar animalele. Fie cu vehicule, fie pe jos, deoarece drumul este acum acoperit de apă. Am putea încerca să-i salvăm, dar este nevoie să acționăm rapid!”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

photo_2023-05-18_13-36-32 (2)

Dezastrul meteo din Emilia Romagna a lăsat în urmă nouă morți, mii de evacuați, un număr nedeterminat de persoane dispărute și încă 27.000 de oameni fără curent electric.

Președintele regiunii, Stefano Bonaccini, a descris situația ca fiind un „nou cutremur”, la doar câteva zile de la comemorarea victimelor seismului din 2012.

Emilia Romagna s-a trezit joi înecată sub metri de apă, dar cu o dorință puternică de a se ridica din noroiul care a invadat case, drumuri, magazine și fabrici.

După inundațiile care au devastat orașe și comunități mici, există temeri de alunecări și prăbușiri de teren, în timp ce echipele de salvare au lucrat neîntrerupt, chiar și pe parcursul nopții, pentru a asigura siguranța cetățenilor.