Apelul unui român către autorități: „Îmi reparaţi şi mie trotuarul? Îmi vine ginerele italian în vizită!”

Apel în van către autorităţile române: „Îmi reparaţi şi mie trotuarul? Îmi vine ginerele din Italia!”, era apelul pe care anul trecut, pe vremea asta, îl lansa românul Gheorghe Lupaşc,  din Galați. Din păcate, ginerele italian a venit, a plecat, dar trotuarul respectiv tot numai gropi a rămas şi în ziua de azi, informează publicația Viața Liberă din Galați.

În ziua de 16 martie a anului trecut, bărbatul a depus la registratura Primăriei municipiului Galaţi o petiţie în care cere administraţiei locale „repararea şi asfaltarea trotuarelor de la blocurile B1 şi B2, şi a celui dintre străzile Grădina Veche şi Ştiinţei, între blocurile A1 şi A6”. Şi ca să înţeleagă autoritățile că problema este presantă, a adăugat precizarea cu privire la vizita italiană faţă de care nu se cade să te prezinţi cu asemenea trotuare.

„De Paşte, avem musafiri din Italia: ginerele, fiica şi cuscrii. Îmi crapă obrazul de ruşine când o să vadă în ce hal arată trotuarele”, se plângea gălăţeanul Gheorghe Lupaşc, care locuieşte pe strada Ştiinţei din Galați.

Din păcate, ginerele italian a venit, a plecat, dar trotuarul din zona respectivă tot numai gropi a rămas şi în ziua de azi. „Ginerele a venit, a plecat, dar nu s-a făcut nimic! „Brutto!”, adică „Urât!”, aşa a spus ginerele meu italian, când a văzut trotuarul”, a povestit dezamăgit Gheorghe Lupaşc jurnaliștilor de la sursa citată.

„Au venit, au făcut poze, dar aşa cum au venit, aşa s-au dus! Ah, da, ne-au dat bordurile cu var înainte de Paşte”, a spus unul dintre vecinii lui Gheorghe Lupaşc, întâlnit în faţa blocului.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Nişte trombonişti!”, aşa a scris supărat, gălăţeanul Gheorghe Lupaşc, pe cea de-a doua adresă prin care Primăria municipiului Galaţi îl asigură, la fel ca anul trecut, că sesizarea lui privind reparaţia trotuarului este întemeiată şi că va fi rezolvată în cursul anului, în funcţie de fondurile alocate de la bugetul local.

Sursa foto: Anca Melinte – Viața liberă