Apelul unui român din Italia: „Ajutați-mă! Caut martori la accidentul care era să mă lase fără picioare”

Un român în vârstă de 40 de ani, domiciliat la Novi Ligure, provincia Alessandria (Piemonte), care a suferit un grav accident în urmă cu aproape 13 ani, are nevoie de ajutorul persoanelor care au văzut ceea ce i-a întâmplat atunci, în gara Porta Nuova, din Torino, pe data de 24 august 2009.

O scenă pe care cu siguranță niciunul dintre cei prezenți nu au reușit să o uite. În mod special, românul nostru caută un bărbat marocan, care l-a scos de sub roțile trenului, o doamnă de naționalitate română cu numele de „Simona”, care i-a dat o mână de ajutor și pe oricine a fost atunci în preajmă și a văzut tragica scenă.

Redăm mai jos apelul publicat de Iulian Mihăiță Silvestru pe rețelele de socializare:

«Bună ziua tuturor! Caut martori!

Am nevoie de ajutorul vostru, recent am împlinit 40 de ani. Nu aș fi împlinit nici 28 de ani dacă „EL” nu m-ar fi scos din acel accident grav, pe care îl numesc coșmar pentru că mă bântuie și astăzi. Un accident foarte grav pe care l-am suferit împreună cu soția mea, pe data de 24 august 2009 și care s-a întâmplat la Torino, în gara Porta Nuova.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Acesta este un strigăt de ajutor și am nevoie de ajutorul tău!

Probabil că toți cei care ați călătorit atunci pe tronsonul Torino Porta Nuova – Genova și v-ați oprit la Lingotto, Asti, Alessandria, Novi Ligure, Serravalle Scrivia, Arquata Scrivia, Ronco Scrivia, Genova Principe, ați auzit sau poate ați văzut ce s-a întâmplat. Probabil că acest lucru v-a marcat și pe voi, este aproape imposibil să uitați acele momente. Există și pe internet știrea „o pereche, soț și soție au ajuns sub un tren la Torino, în Porta Nuova”.

Vă explic de ce vă cer ajutorul, vouă, tuturor, utilizatorilor rețelelor de socializare dar și locuitorilor orașelor menționate mai sus și acelor persoane care se aflau în gară sau celor care circulau cu trenul interurban D’Azeglio 537, cu plecare din Torino spre Genova, la ora 16:55, de pe data de 24 august 2009.

În acea zi mi-am însoțit soția la gară pentru a lua trenul care avea să o ducă la Novi Ligure și, din păcate, s-a întâmplat ceea ce s-a întâmplat. Ușile trenului, cele numite „porte killer” (uși ucigașe) despre care sigur ați auzit la televizor sau despre care ați citit în ziare sau pe internet, s-au închis brusc prinzând-o pe soția mea cu un picior înăuntru și corpul afară. În această situație au făcut-o să cadă peste mine și eu, la rândul meu, să cad sub peron, la plecarea bruscă a trenului, care ne-a târât peste 90 de metri. Secunde care păreau ore, secunde care păreau să nu se mai termine niciodată.

La tot ceea ce ni s-a întâmplat în acele momente a fost prezent un băiat de naționalitate marocană care m-a scos de sub tren. Eram plin de sânge și cu piciorul măcelărit. Mai era prezentă și o doamnă de naționalitate română care, dacă îmi amintesc bine, se numea Simona. Despre doamna Simona știu că avea un fiu pe nume Narcis care locuia în Troffarello sau Nichelino, nu-mi amintesc bine. Mi-a lăsat numărul ei de telefon și s-a oferit să mă ajute, dar între timp am pierdut orice contact. Era prezentă la gară și mi-a dat atunci o mână de ajutor, a văzut toată scena.

Mă întorc către voi toți care ați văzut ce s-a întâmplat, aș avea nevoie de ajutorul vostru, pentru mine e foarte important să găsesc acești martori, vă rog să mă ajutați și să spuneți ce ați văzut în fața unui judecător, vă rog veniți să-mi oferiți ajutorul, vă rog, ca persoană civilă și umilă, doar voi mă puteți ajuta să câștig acest proces! E foarte important pentru mine, vă rog să distribuiți textul meu pentru a o putea ajunge la cât mai mulți oameni. Vă mulțumesc anticipat și Dumnezeu să vă binecuvânteze! Mă poți contacta pe Facebook sau îmi poți scrie pe e-mail silvestrumichele@gmail.com. Vă mulțumesc din toată inima!»

Distribuie acest articol