Apelul unui român din țară pentru a-și găsi fratele care se află de 11 ani în Italia: „Vreau doar să știu că este bine”

Radief Iulian – imagine veche, din anul 2000

Radief Iulian, în vârstă de 50 de ani și originar din Tulcea, a venit în Italia acum 11 ani, în localitatea Morlupo și pentru mult timp a locuit și muncit acolo dar în urmă cu circa 6-7 ani a rămas fără muncă și a decis să se mute la Roma.

De când s-a mutat la Roma a ținut legătura mai mereu cu mama și fratele său din România dar de la un timp nu a mai sunat deloc iar cei din țară nu reușesc să-l mai contacteze în niciun mod.

Cristian, fratele lui Iulian, a lucrat și el în Italia o perioadă dar apoi a decis să se întoarcă în România și să rămână acolo. De fapt, Iulian venise chiar în locul fratelui său la muncă în Italia, la Morlupo, prin anul 2006.

Acum Cristian ne-a contactat în speranța că, cu ajutorul dumneavoastră, al cititorilor noștri, va reuși să-și găsească fratele despre care nu mai știe nimic de un an jumate și să afle dacă este bine.

„A plecat sa muncească în Italia în urmă cu 11 ani. În tot acest timp mă suna și îmi spunea că este bine. În luna mai 2016 m-a sunat de pe un alt număr spunându-mi ca și-a pierdut telefonul. Aceea a fost ultima convorbire cu el. Am încercat sa îl sun pe numerele care le aveam dar sunt închise si nu reușesc să dau de el. Vă scriu în speranța ca mă veți ajuta să aflu ca este bine”, ne comunică fratele lui Iulian.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Contactat telefonic de redacția noastră, Cristian ne-a spus că fratele său nu mai avea niciun document asupra sa în ultimul timp, documentele sale de identitate fiind rămase la un verișor de-al lor care locuiește în Morlupo iar Iulian nu a mai trecut să le preia deși știe foarte bine unde se află.

„În ultimul an am vorbit des cu vărul meu în legatura cu Iulian și acesta nu știe nimic. L-am rugat pe vărul meu să vorbească la Carabinieri, poate îl găsesc în baza de date dar încă nu a reușit să-l găsească”, a mai adăugat Cristian.

În ultimele lor conversații avute prin telefon, Iulian le spunea fratelui său și mamei sale că primește ajutor de la o biserică românească din Roma, din păcate fără a da mai multe detalii despre această biserică. Un detaliu foarte important de știut, totuși, pentru românii din Roma care frecventează bisericile românești din capitală și care este posibil să-l cunoască pe Iulian.

Mai multe detalii despre Iulian Radief, în speranța că cineva îl poate recunoaște în baza acestor date: este născut pe data de 20 iulie 1967, deci are 50 de ani la ora actuală, este slab, are ochi căprui, păr ondulat brunet sau, posibil, cărunt dată fiind vârsta, este fumător și are o cicatrice mică la nivelul buzelor.

Iulian a lucrat în Italia mai mereu ca faianțar, punea gresie și faianță și era foarte priceput, ne spune fratele său, un alt detaliu care ar putea ajuta la recunoașterea sa.

Oricine are detalii despre Iulian Radief, l-a văzut sau îl cunoaște, este rugat să ne contacteze pe pagina noastră Facebook aici sau prin email la contact@rotalianul.com.

 

Distribuie acest articol