Arestat fiindcă a încercat să salveze câinele vecinului din flăcări.

S-a întâmplat pe 13 Octombrie, 2016, când Michael Orchard, în vârstă de 43 de ani, din orășelul Halfmoon, New York, Statele Unite ale Americii, a văzut casa vecinului în flăcări și câinele acestuia în casă.

Inițial începuse să bată la ușile vecinilor din împrejurimi, implorând ajutor, dar din moment ce nu-i răspundea nimeni, bărbatul a prins curaj, s-a suit în BMW-UL său, a intrat în viteză cu mașina prin gardul vecinului, ca apoi să intre cu mașină cu tot în casă prin ușa de sticlă aflată în spatele casei, pentru a salva câinele neajutorat, relatează ziarul britanic Daily Mail.

În ciuda faptei sale eroice, la sosirea polițiștilor care l-a găsit în fața casei cu pricina ținând câinele în brațe, bărbatul a fost arestat pe loc și dus la secția de poliție. Asta fiindcă nu a fost nici un incendiu sau vreun pericol real pentru câine, din fericire pentru vecin și din păcate pentru ”erou”.

După primele investigații, s-a dovedit că acesta se afla sub influența drogurilor, mai exact LSD amestecat cu sirop pentru tuse, spun polițiștii care sunt nevoiți să-l țină pe autor la închisoare până la terminarea procesului deoarece nu a reușit să-și plătească eliberarea pe cauțiune în valoare de $15.000, stabilită de judecător.

LSD (Acidul lisergic dietilamid-25) este un drog psihedelic semisintetic, probabil cel mai cunoscut și răspândit din categoria sa, fiind folosit în principal ca un drog recreațional, un enteogen și o unealtă în ajutorul diverselor practici precum meditația, psihonautică, proiecte artistice și psihoterapie psihedelica.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
@rotalianul