Arestat fiindcă a încercat să salveze câinele vecinului din flăcări.

S-a întâmplat pe 13 Octombrie, 2016, când Michael Orchard, în vârstă de 43 de ani, din orășelul Halfmoon, New York, Statele Unite ale Americii, a văzut casa vecinului în flăcări și câinele acestuia în casă.

Inițial începuse să bată la ușile vecinilor din împrejurimi, implorând ajutor, dar din moment ce nu-i răspundea nimeni, bărbatul a prins curaj, s-a suit în BMW-UL său, a intrat în viteză cu mașina prin gardul vecinului, ca apoi să intre cu mașină cu tot în casă prin ușa de sticlă aflată în spatele casei, pentru a salva câinele neajutorat, relatează ziarul britanic Daily Mail.

În ciuda faptei sale eroice, la sosirea polițiștilor care l-a găsit în fața casei cu pricina ținând câinele în brațe, bărbatul a fost arestat pe loc și dus la secția de poliție. Asta fiindcă nu a fost nici un incendiu sau vreun pericol real pentru câine, din fericire pentru vecin și din păcate pentru ”erou”.

După primele investigații, s-a dovedit că acesta se afla sub influența drogurilor, mai exact LSD amestecat cu sirop pentru tuse, spun polițiștii care sunt nevoiți să-l țină pe autor la închisoare până la terminarea procesului deoarece nu a reușit să-și plătească eliberarea pe cauțiune în valoare de $15.000, stabilită de judecător.

LSD (Acidul lisergic dietilamid-25) este un drog psihedelic semisintetic, probabil cel mai cunoscut și răspândit din categoria sa, fiind folosit în principal ca un drog recreațional, un enteogen și o unealtă în ajutorul diverselor practici precum meditația, psihonautică, proiecte artistice și psihoterapie psihedelica.

Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol