Arestat în Italia tânărul suspectat că a ucis doi studenți în România, o fată și un băiat

Un student originar din Maroc, dar care studia la Iași, la Facultatea de Medicină și Farmacie, a fost reținut la Roma fiind principalul suspect în cazul morții a doi colegi de la aceeași facultate ieșeană.

Doi tineri, o româncă de 23 de ani pe nume Ioana-Vanesa Burlacu şi un băiat marocan de 25 de ani, Jiynah Youssef, ambii studenţi la Medicină, au fost descoperiţi morţi sâmbătă dimineaţă, într-o vilă din cartierul Moara de Vânt de la periferia Iașului. Principalul suspect, și el de origine marocană, a fugit însă din țară. Cei doi studenți au fost înjunghiați de zeci de ori.

Descoperirea a fost făcută de poliţiştii care au fost informaţi de familia băiatului cu privire la posibila dispariţie a acestuia. În cursul zilei de 10 decembrie el ar fi trebuit să ajungă, cu avionul, la Bruxelles.

Prin cooperarea dintre Poliția Română și autoritățile din Italia (Poliția Statală din Italia), a fost localizat studentul marocan Ahmed Sami El Bourkadi, care este suspectat de dubla crimă de la Iași. Cel în cauză a fost localizat și reținut la Roma.

- Continuarea articolului după publicitate -
Ahmed Sami El Bourkadi

Ahmed Sami El Bourkadi este în custodia politiștilor italieni, urmând să fie trimis în România după îndeplinirea procedurilor de extrădare, care pot fi de durată.

Tânărul a fugit în Italia împreună cu o tănără. Urmează să se stabilească dacă aceasta a participat la comiterea crimelor.

Potrivit anchetatorilor, crimele au fost comise pe data de 9 decembrie, iar cadavrele celor doi tineri au fost descoperite două zile mai târziu.

Susține publicația noastră!

SUSȚINE PUBLICAȚIA NOASTRĂ

Mai multe articole mai jos