Arestați 3 „caporali” români din Italia, doi bărbați și o femeie, care exploatau 16 muncitori în agricultură

Carabinierii din localitatea Marina di Ginosa, provincia Taranto, au arestat de curând trei persoane de cetățenie română care exploatau muncitori în agricultură și se ocupau de intermedierea ilegală pentru locurile de muncă ale acestora.

Potrivit ziarului La Repubblica, cei trei români – doi bărbați de 34 și 31 de ani și o femeie de 29 de ani – au fost observați de carabinieri în timp ce se deplasau la bordul unei furgonete Renault, predispusă pentru transportul a maxim 9 persoane, iar în urma unui control, în interiorul furgonetei au fost găsiți 16 muncitori, pe lângă cei trei cetățeni români.

Din mărturiile muncitorilor găsiți în furgonetă reiese că aceștia au fost contactați de cei trei români cu promisiunea unui contract de muncă, în schimb munceau pe terenurile agricole din vecinătate câte 10 ore pe zi pentru suma de 30 de euro. Mai mult, muncitorii nu au fost plătiți niciodată, mai precizează sursa citată.

Trei dintre muncitorii exploatați de caporalii români erau tot de naționalitate română și în urmă cu câteva zile s-au prezentat la carabinieri pentru a denunța o agresiune suferită din partea unuia dintre caporali.

După procesul abreviat și audiența în fața judecătorului pentru validarea arestului, cei trei români care exploatau muncitorii au fost eliberați, unul dintre ei, cel de 34 de ani, căzând de acord cu procuratura pentru a primi o pedeapsă de 2 ani de închisoare, în timp ce ceilalți doi caporali urmează să fie judecați într-un proces normal.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI