Arezzo: șofer român scapă cu viață ca prin minune după ce se prăbușește cu TIR-ul de la o înălțime de peste 10 metri

Locul accidentului

Un șofer român a scăpat cu viață în mod miraculos dintr-un teribil accident cu TIR-ul după ce, din cauze nerelatate încă de autorități, a pierdut controlul volanului și s-a prăbușit pe malul râului Tibru de la o înălțime de peste 10 metri.

Totul s-a întâmplat în jurul orei 20.30 de joi seara, 31 august 2017, pe un viaduct de pe autostrada E45, pe raza localității Pieve Santo Stefano din provincia Arezzo, unde conaționalul nostru, care se afla la volanul TIR-ului, a ieșit de pe banda de circulație și, după ce a doborât circa 100 de metri de parapet, a căzut de la o distanță de peste 10 metri pe malul râului Tibru.

Șoferul, un cetățean român de 56 de ani rezident în localitatea Avellino, angajat al unei societăți din provincia Salerno, a rămas blocat între fiarele contorsionate ale cabinei pentru mai bine de o oră, timp în care echipa de descarcerări a pompierilor din Sansepolcro a lucrat pentru a-l scoate cu bine de acolo.

Imediat după ce a fost scos dintre fiarele cabinei de TIR, șoferului i s-au acordat primele îngrijiri medicale la fața locului apoi a fost transportat cu ambulanța în localitatea Sansepolcro, unde a fost așteptat de un elicopter care l-a dus l-a spitalul Le Scotte din Siena. Conaționalul nostru a fost internat cu cod galben de urgență, acesta suferind o traumă craniană și fracturi la brațe.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

La fața locului au sosit pentru constatările de rigoare carabinierii din localitatea Pieve Santo Stefano și agenții de la Poliția Stradală din Città di Castello, în timp ce angajații ANAS au lucrat până târziu în noapte pentru a asigura porțiunea de drum afectată, punând bariere de ciment în locul parapetului distrus.

Recuperarea TIR-ului de pe malul râului va avea loc în această dimineață, relatează ziarul online Saturno Notizie.

Sursă foto: GoNews.it

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20