Ariana, unul dintre primii copii români născuți în Italia, a venit pe lume într-o ambulanță

Ariana, a cărei mamă este româncă și tatăl albanez, a venit pe lume în mod neașteptat în dimineața zilei de 1 ianuarie 2020. Personalul medical însă a fost luat prin surprindere de voința micuței de a se naște, astfel că a fost nevoie să se organizeze nașterea acesteia la bordul ambulanței cu care mama era transportată spre spital.

Rezidentă în localitatea Frosinone de lângă Roma, dar aflată la Grottaferrata unde a petrecut Revelionul alături de niște prieteni, tânăra mamă româncă în vârstă de 28 de ani era gravidă în a 8-a lună cu al doilea copil când i s-a rupt apa în dimineața din prima zi a noului an. Prietenii femeii au însoțit-o la spitalul San Sebastiano din Frascati, dar acolo medicii au decis că ar fi mai bine să fie transportată la spitalul „Policlinico dei Castelli Romani” din Genzano di Roma. În jurul orei 08:00 așadar conaționala noastră a fost preluată de o ambulanță la bordul căreia au urcat și doctorul Mauro D’Ambrosi, precum și anestezistul Benedetto Alfonsi, pentru a fi dusă la spitalul menționat mai sus.

Ariana însă nu a avut răbdare să mai fie plimbată de la un spital la altul și a decis să iasă la lumina zilei chiar în ambulanța în care mama ei se afla, iar medicul și anestezistul care o însoțeau pe conaționala noastră spre spital n-au avut de ales decât să se conformeze. Astfel, la ora 08:49 și la numai câteva sute de metri distanță de spitalul din Genzano, micuța noastră conațională s-a născut în ambulanță cu o greutate de circa 3 kilograme.

Ariana și personalul medical care a îngrijit-o. Foto: castellinotizie.it

Imediat după naștere, Ariana și mama ei au fost internate în maternitatea spitalului unde medicii le-au acordat asistența necesară pentru a se asigura că atât micuța, cât și mama româncă sunt sănătoase.