„Aşa sunteţi voi care aţi venit din Italia“, un român mort și altul în închisoare după o ceartă banală în trafic

Un tânăr din Iași în vârstă de 21 de ani a ajuns la puşcărie pentru că nu a reuşit să îşi stăpânească nervii în trafic în faţa unui alt şofer care i-a spus „Aşa sunteţi voi, ăştia din Italia”. Tânărul, aflat la volanul unei maşini cu număr de Italia, a avut un conflict banal cu un şofer de 63 de ani, în urma căruia i-a tras cetățeanului mai în vârstă o palmă. Acesta a căzut cu capul de asfalt şi, după mai multe zile, a murit la spital. Bărbatul de 21 de ani  se află acum în arest, fiind recent condamnat la cinci ani de puşcărie, dar şi la plata unor daune de 30.000 de euro, relatează ziaruldeiași.ro

Tânărul se numește Robert Dîscă și a fost găsit vinovat pentru infracţiunile de lovituri cauzatoare de moarte şi conducere fără permis, acesta recunosându-și faptele.

Incidentul s-a petrecut în luna aprilie, atunci când victima, Ioan Iacob, de 63 de ani, din Roman, era cu treabă în Iași, iar drumul său s-a intersectat cu cel al lui Robert Dîscă, care se afla la volanul unui BMW înmatriculat în Italia.

După ce s-au șicanat în trafic, cei doi au coborât din mașini iar Dîscă susține că șoferul mai în vârstă l-a înjurat și i-a spus: „Așa sunteți voi, ăștia veniti din Italia”.

Acesta l-a cu palma peste faţă. „În urma loviturii, victima, Iacob Ioan, a căzut la pământ şi s-a lovit cu capul de asfalt, dând semne de inconştienţă. Intrat în panică, inculpatul a încercat să readucă în simţiri victima, aplicându-i câteva palme. După ce victima şi-a recăpătat cunoştinţa şi i-a spus inculpatului că se simte bine, inculpatul a ajutat-o să se retragă la marginea drumului”, se precizează în motivarea instanței.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Victima a ajuns ulterior la spital, iar în decurs de câteva zile starea lui s-a agravat și a murit.