Asociația Floare Albastră din Italia a finalizat proiectul „Zmeișorii – activități pentru copii români cu vârstele între 3 si 12 ani”

Asociația culturală Floare albastră a încheiat la 30 noiembrie 2019 proiectul „Zmeișorii-
activități de timp liber pentru copii români cu vârstele între 3 si 12 ani”. Proiectul a fost implementat cu sprijinul Ministerului pentru Românii de pretutindeni și s-a desfășurat în perioada 1 iunie 2019 – 1 decembrie 2019.

Copii de origine română din orașele Terni și Narni (regiunea Umbria) au beneficiat de activități culturale și educative organizate în colaborare cu Primăria din Terni, Biblioteca orășenească din Terni, CAOS-Muzeul arheologic, Școala primară Falcone Borsellino.

Au fost organizate cinci ateliere etnografice sub îndrumarea experților Meiu Andreea de la
Asociația Firul Întors (Brașov) și Elena Lucia Tentis, Monica Sararu, Mihaela Mihai din Terni.
În perioada iunie 2019, în spațiul Școlii primare Falcone Borsellino a fost organizat un campus estival pentru copii cu vârstele între 3 și 10 ani.

În perioada septembrie – noiembrie 2019 au fost organizate activități săptămânale în Biblioteca orășenească din Terni sub îndrumarea doamnei Danciu Aureliana și proiectul „Biblioteca itinerantă” la Narni, sub îndrumarea doamnei Dumitriu Gina.

În luna octombrie, la muzeul arheologic Caos, s-au organizat două activități educative pe tema „Culturi neolitice. Cucuteni. Hamangia” și „Dacii și romanii”.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În luna noiembrie, la sediul asociației s-a organizat un curs de pictură peisagistică inspirat din peisajele românești, dar și o activitate culturală inspirată din pictura icoanelor pe sticlă.

Beneficiarii acestui proiect au fost 40 de familii și circa 60 de copii.