Asociația Onlus Aletheia din Italia, proiect caritabil în parteneriat cu Școala „Ion Simionescu” din Iași

Asociația Onlus Aletheia din Italia în parteneriat cu Școala Gimnazială „Ion Simionescu” Iași și Asociația Ion Simionescu, a pus în practică un proiectul caritabil „Îngeri pentru îngeri”, dedicat copiilor oncologici și cardiaci din acest oraș românesc. Proiectul include o expoziție inedită cu tablouri pictate de elevii şcolii și donate în beneficiul copiilor bolnavi de cancer și care suferă de patologii cardiace.

Proiectul „Îngeri pentru îngeri” este un proiect caritabil inițiat de către Asociația Onlus Aletheia din Italia și derulat în parteneriat cu Școala Gimnazială ”Ion Simionescu” Iași și Asociația Ion Simionescu. Proiectul a demarat în septembrie 2019, când un grup de copii ai Școlii Gimnaziale ”Ion Simionescu”, însoțiți de profesorii lor, au participat la Concursul ”Desene pe Asfalt” organizat în parcul Expoziției de către Asociația Onlus Aletheia coordonată de doamna Oana Răduți, președinte și fondator al asociației.

Oana Răduți, președinta asociației Aletheia ne-a declarat despre acest proiect și despre activitatea viitoare:

„Ideea este de a sensibiliza și a implica copiii în aceste proiecte.  Mesajul care trebuie sa ajungă tuturor este acela de a nu rămâne indiferenți când un coleg, un prieten, un vecin sau un membru al familiei se îmbolnăvește grav. Se poate face mult cu foarte puțin și prin activitățile pe care eu le organizez demonstrez acest lucru.
Susținerea colegilor de școală, a școlii, a societății în general, este foarte importantă. Atâta timp cât noi nu îi educăm și nu le arătam cum și când trebuie să reacționeze, nu putem pretinde să avem o generație de copiii model, cu principii morale și cu idei clare. Ei pot partecipa și ajuta prezentând creațiile lor sau punând în evidență talentul lor cum este acela de a desena, de a dansa sau de a cânta. Acum am ales desenul. În martie vom avea un spectacol de caritate la Teatrul Luceafărul tot cu copiii. Se va cânta și se va dansa pentru toți copiii care nu mai au posibilitatea de a o face. De exemplu copiii de la Iași au pus desenele lor în expoziție cu ofertă: 50 de lei pentru un tablou pictat de ei. Cu bănuții strânși vom pune în practică proiectele pe care le avem pentru copiii internați în Spitalul Sf. Maria din Iași.

Am creat un Calendar Aletheia 2020 în ofertă limitată utilizând fotografiile făcute pe parcursul concursului „Desene pe asfalt” în Italia și România. Pentru o ofertă minimă de 5 euro în România dăruim un calendar, în Italia îl dăruim pentru ofertele minime de 10 euro. Acest concurs îl vom repeta în 2020 în Elveția, Italia și România. Îmi doresc să îl fac să devină Concurs Național și Internațional dedicat copiilor cu afecțiuni cardiologice și oncologice.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Foto: Ziarul de Iași

Copiii au făcut totul. Au desenat și au pus la dispoziția asociației desenele lor.  Eu m-am ocupat doar de partea publicitară și de organizare în parteneriat cu școala. Unele profesoare au devenit voluntare Aletheia după ce au partecipat la concursul „Desene pe asfalt” organizat de mine la Iași, în luna septembrie. Am fost personal la Iași cu fetița mea și am desenat împreuna cu ei. Le-am vorbit de Diana (fetiță care a decedat răpusă de cancer, n.r.) și de sora ei Lavinia și în general de copiii care se află în aceiași situație. După concurs, prietenia cu acești copiii a continuat prin intermediul școlii Ion Simionescu care a fost foarte receptivă la proiectele mele. Am încheiat un contract de parteneriat cu școala și am început să muncim la proiect.

Foto: Ziarul de Iași

În data de 09.12.2019, la Școala Gimnazială ”Ion Simionescu” a fost deschisă expoziția cu tablouri pictate de copiii instituției și donate în beneficiul copiilor oncologici și cardiaci din Iași. „Inaugurarea expoziției a fost marcată de un spectacol artistic oferit de cei mai talentați copii ai școlii. Prin această expoziție, copiii noștri ne demonstrează faptul că unirea determină o forță capabilă de realizarea celor mai îndrăznețe vise. Fondurile obținute din această expoziție cu ofertă vor fi dedicate proiectelor prin care Asociația Aletheia, în parteneriat cu Școala Gimnazială „Ion Simionescu”, sprijină copiii oncologici și cardiaci din Iași”, a afirmat profesor Nicoleta Prepeliţă.