Asti – doi români de 32 de ani decedați în urma unui accident grav între un Mercedes și un TIR pe autostrada A21.

Tragicul accident a avut loc în această dimineață de 1 februarie, 2017, în jurul orei 5:30, pe autostrada A21 Torino – Piacenza, între localitățile Villanova și Asti, unde un automobil marca Mercedes s-a izbit de un TIR. La bordul automobilului Mercedes se aflau doi cetățeni români, în vârstă de 32 de ani amândoi, care se îndreptau în direcția Asti.

Șoferul român de la volanul mașinii Mercedes, presupun anchetatorii, nu a reușit să vadă TIR-ul din cauza ceții, intrând cu automobilul sub acesta și rămânând încastrat sub el. Șoferul TIR-ului a auzit zgomotul provocat de impact dar nu și-a dat seama ce se întâmplase, așadar a continuat să circule încă o bucată bună de drum, până a putut opri în siguranță pentru a verifica cele întâmplate.

Dându-și seama de tragedie, șoferul TIR-ului a alertat imediat autoritățile și medicii de pe Ambulanță, însă pentru cei doi români din interiorul automobilului Mercedes nu s-a mai putut face nimic, medicii trăgând concluzia că aceștia au murit pe loc. Pentru a extrage corpurile neînsuflețite din interiorul autovehiculului a fost nevoie de intervenția echipei de descarcerare de la Pompieri.