Italia: Atentat cu bombă împotriva unui magazin românesc. Explozia a ridicat din pat carabinierii

O bombă artizanală a fost plasată în afara unui magazin gestionat de cetățeni români, în Lavinio, la periferia localității Anzio (Lazio). Explozia puternică a distrus gratiile în partea de jos a vitrinei magazinului și a spart ferestrele din jur. Au fost afectate și alte două magazine din apropiere, informează Latina Oggi.

Explozia s-a înregistrat la scurt timp după ora 2:00 din data de 2 aprilie la marginea orasului Anzio, în zona Piazza del Consorzio din Lavinio. O bombă artizanală a fost plasată de către persoane necunoscute în afara magazinului alimentar „Cerbul carpatin” condus de cetățeni români și a explodat, provocând un uriaș vuiet și provocând pagube atât magazinului în cauză cât și a altora din apropierea sa.

Nu a fost nici măcar necesar ca cetățenii să alerteze poliția, deoarece explozia foarte puternică a fost auzită, în momentul când s-a produs, de carabinierii stației din Lavinio aflați la câțiva zeci de metri de la locul faptei și care, într-un timp foarte scurt, au ajuns la fața locului.

Se investighează pentru a se afla cine stă la baza acestui gest de intimidare. Din păcate, nu există camere de supraveghere la fața locului dar carabinierii vizionează imaginile surprinse de videocamerele din apropiere. De asemenea, invită cetățenii care au văzut sau știu ceva despre acest caz, să depună mărturie, chiar și sub formă anonimă, la unitatea de carabinieri din Anzio.